I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på frosting utan färskost!
Perfekt till exempelvis cupcakes eller tårtor och andra bakverk. Det är lätt att variera smaken på det här kärnreceptet på frosting utan färskost. Rör i en skvätt mandelextrakt eller rivet citrusskal.
Om du har letat efter ett recept på frosting, kanske du har märkt att de flesta kräver färskost. Detta har ju inte alla hemma. Då passar detta recept bättre, som är ett recept på frosting utan färskost!
En riktigt bra frosting som denna tar kort tid att göra, kan färgas med matfärg (använd smet eller gel, inte flytande matfärg), och håller upp till en vecka om den är tätt täckt och kyld.
Låt smöret mjukna i rumstemperatur så blir det lätt och smidigt att blanda med florsockret.
Använd helst en riktig vanilj. Vaniljens roll är inte bara för dess smakvärde, den förstärker också sockrets sötma, så genom att tillsätta vaniljen kan du även minska mängden socker i recept.
Mängderna angivna i detta frostingrecept räcker till en 30×25 cm tårta generöst, eller fyller och spacklar en 22-24 cm stor tvålagerstårta.
Receptet – Så gör du:
Frosting utan färskost
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 7,5 dl florsocker
- 75 g smör, rumstempererat
- 1,5 tsk vaniljextrakt
- 1 msk mjölk, plus lite mer
Instruktioner
- I medelstor skål, blanda florsocker och smör med sked eller elektrisk mixer på låg hastighet. Rör ner vanilj och 1 msk av mjölken.
- Vispa gradvis i precis tillräckligt med kvarvarande mjölk för att göra frostingen smidig och bredbar. Om frostingen är för tjock, slå i mer mjölk, några droppar i taget. Om frostingen blir för tunn, vispa i en liten mängd ytterligare florsocker.
väldigt bra blandade i extra mjölk och då blev det perfekt
Frostingen var bra men var lite söt!