I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på frasvåfflor utan ägg!
Dessa frasvåfflor är helt fria från ägg och otroligt frasiga. De är faktiskt frasigare än frasvåfflor med ägg. Släng ihop dem snabbt och servera gärna med vispgrädde, vaniljglass, bär eller hasselnötskräm.
Våffeldagen är den 25:e mars, och då kommer jag helt klart göra dessa frasvåfflor utan ägg.
När jag testade att göra dessa äggfria frasvåfflor blev jag riktigt imponerad av hur frasiga de blev. Man kan ju av olika anledningar vilja ha ett äggfritt recept. Antingen är man allergisk, eller så har man inte ägg hemma för tillfället. Jag skulle säg att detta recept på äggfria frasvåfflor är för alla, då konsistensen och smaken blir riktigt, riktigt bra!
De goda resultaten i kombination med att receptet bara kräver enkla ingredienser man i princip alltid har hemma, har resulterat i att detta äggfria recept på frasvåfflor har blivit en favorit.
Kort sagt så gillar jag verkligen detta recept, och tycker helt klart det är värt att göra när man ska ha våfflor!
Receptet – Så gör du:
Frasvåfflor utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 50 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl mjölk
- 1,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på spisen eller i mikrovågsugn. Låt smöret svalna, och under tiden, blanda mjöl, salt, bakpulver och vatten i en bunke eller skål. Blanda tills att du har uppnått en jämn smet.
- När smeten är jämn, tillsätt mjölken och smöret.
- Nu är smeten klar och vi kan därför hetta upp vårt våffeljärn. Pensla järnet med lite smör eller rapsolja.
- Tillsätt en deciliter våffelsmet i taget, eller anpassa så våffeljärnets form fylls.
- Grädda våfflorna tills de nått en fin färg.
- Lägg upp våfflorna på ett fat och servera med dina favorittillbehör.
- Njut av dina frasvåfflor utan ägg!