Här kommer ett riktigt bra recept på hur man lagar fransyska i ugn på låg temperatur!
Att laga sin fransyska i ugnen på låg temperatur ger ett mycket saftigare och mörare kött som bara är så himla gott. Servera gärna med potatis, en god sås och ugnsrostade rotfrukter såsom morötter!
Fransyska i ugn ger en mager, saftig och mör köttbit som verkligen alla gillar. Att tillaga på låg temperatur ger den saftigaste och godaste fransyskan enligt mig.
Efter att köttbiten fått vila, skiva tunt i fina skivor att servera. Dessutom är fransyska otroligt gott på smörgåsar dagarna efter!
Allt med detta recept är superenkelt och går riktigt smidigt att göra, och jag hoppas att du gillar det!
Om jag ska göra fransyska i ugn, så är detta receptet jag alltid gör. Därför kan jag varmt rekommendera det! Hittas precis här nedanför med alla anvisningar, smaklig spis!
Receptet – Så gör du:
Fransyska i ugn (låg temperatur)
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 700 g fransyska (eller större eller mindre bit)
- 1 st rejäl nypa salt
- nymalen svartpeppar
- 3 msk olivolja
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- örtkryddor efter smak, exempelvis rosmarin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 120°C.
- Om fransyskan inte är nätad, bind gärna upp den om det finns möjlighet.
- Blanda olivolja och kryddor och massera in i köttet över hela ytan. Flytta över fransyskan till en ugnsform.
- Tillaga i mitten av ugnen med en köttermometer instucken på den innersta punkten av fransyskan tills innertemperaturen visar 63°C, cirka 1,5 timme. Vid denna innertemperatur har köttet fått en fin balans mellan väl tillagat och rosa.
- Ta ut ur ugnen, slå in fransyskan i folie och låt vila i folien i en halvtimme. Skiva sedan upp i tunna skivor eller flytta över till kylen till att låta kallna.
- Färdigt! Skiva upp inför servering och servera antingen varmt eller kallt!
2,5 timmar verkar mer realistiskt.