Fransyska i ugn (låg temperatur) – Recept

4.3/5 baserat på 12 betyg

Här kommer ett riktigt bra recept på hur man lagar fransyska i ugn på låg temperatur!

Att laga sin fransyska i ugnen på låg temperatur ger ett mycket saftigare och mörare kött som bara är så himla gott. Servera gärna med potatis, en god sås och ugnsrostade rotfrukter såsom morötter!

Fransyska i ugn ger en mager, saftig och mör köttbit som verkligen alla gillar. Att tillaga på låg temperatur ger den saftigaste och godaste fransyskan enligt mig.

Efter att köttbiten fått vila, skiva tunt i fina skivor att servera. Dessutom är fransyska otroligt gott på smörgåsar dagarna efter!

Allt med detta recept är superenkelt och går riktigt smidigt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Om jag ska göra fransyska i ugn, så är detta receptet jag alltid gör. Därför kan jag varmt rekommendera det! Hittas precis här nedanför med alla anvisningar, smaklig spis!

Fransyska i ugn (låg temperatur)

Receptet – Så gör du:

Fransyska i ugn (låg temperatur)

4.3/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Att laga sin fransyska i ugnen på låg temperatur ger ett mycket saftigare och mörare kött som bara är så himla gott. Servera gärna med potatis, en god sås och ugnsrostade rotfrukter såsom morötter!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme 35 minuter
Totalt 1 timme 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 700 g fransyska (eller större eller mindre bit)
  • 1 st rejäl nypa salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • örtkryddor efter smak, exempelvis rosmarin

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 120°C.
  • Om fransyskan inte är nätad, bind gärna upp den om det finns möjlighet.
  • Blanda olivolja och kryddor och massera in i köttet över hela ytan. Flytta över fransyskan till en ugnsform.
  • Tillaga i mitten av ugnen med en köttermometer instucken på den innersta punkten av fransyskan tills innertemperaturen visar 63°C, cirka 1,5 timme. Vid denna innertemperatur har köttet fått en fin balans mellan väl tillagat och rosa.
  • Ta ut ur ugnen, slå in fransyskan i folie och låt vila i folien i en halvtimme. Skiva sedan upp i tunna skivor eller flytta över till kylen till att låta kallna.
  • Färdigt! Skiva upp inför servering och servera antingen varmt eller kallt!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fransyska i ugn (låg temperatur), Fransyska i ugn vid låg temperatur

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar