I denna artikel ger jag mitt bästa recept på fransk smörkräm!
Denna franska smörkräm är krämig, luftig och silkeslen, precis som en riktigt bra fransk smörkräm ska vara. Enkel, snabb, och riktigt god att göra.
Fransk smörkräm är en marängbaserad glasyr som är krämig och lätt, och används för att dekorera kakor, muffins och andra liknande desserter.
Den är rik och krämig på grund av äggulor och osaltat smör, som ger denna smörkräm en vacker färg.
Kort sagt så älskar jag denna franska smörkräm och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Fransk smörkräm
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl strösocker
- 0,5 dl vatten
- 6 st äggulor, rumstempererade
- 1 nypa salt
- 350 g osaltat smör, rumstempererat och tärnat
- 2 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Blanda sockret och vattnet i en liten kastrull. Sätt kastrullen på medelvärme. Utan att röra, låt sockerblandningen koka upp försiktigt. Under tiden, tillsätt äggulor och salt till en stor bunke. Vispa äggulorna på medelhastighet, gärna med elvisp, tills de är mycket fluffiga, ca 5 minuter.
- När sockret har nått kokande temperatur, tillsätt det till de vispade äggulorna. Fortsätt vispa ägg- och sockerblandningen.
- Tillsätt det rumstempererade smöret, en matsked i taget. Låt varje portion smör blandas helt in i ägg-sockerblandningen innan du lägger till nästa bit.
- Tillsätt vaniljextraktet. Vispa smörkrämen i ytterligare 3 minuter. Smörkrämen ska se luftig och fluffig ut.
- Färdigt! Använd smörkrämen omedelbart efter önskemål eller förvara i 3 till 4 dagar i en täckt behållare i kylen.
- Njut av din franska smörkräm!