Fransk maräng – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fransk maräng! Fransk maräng är den enklaste marängerna att göra, eftersom de inte kräver någon uppvärmning av ingredienserna (även fast jag oftast ugnsbakar dem).

  • Denna maräng är baserad på rå äggvita om du väljer att inte baka den i ugnen. Hur liten risken än må vara, så finns det en risk för salmonella när man använder råa ägg. Var medveten om detta om du lagar denna maräng till de allra äldsta och yngsta, eller för någon annan med nedsatt immunförsvar. Ett sätt att gå runt denna risken är att använda pastöriserad äggvita.

Fransk maräng är den minst stabila typen av maräng, vilket betyder att den med fördel ugnsbakas.

Fransk maräng, eller sötat äggviteskum som man också skulle kunna kalla det, används i så många olika bakningsrecept.

Maräng kan användas som topping till en paj eller tårta. Maräng kan också användas på egen hand som en delikat kaka eller en imponerande pavlova.

Det är viktigt med tålamod när man gör fransk maräng. Man kan behöva vispa i flera minuter för att få rätt konsistens.

Fransk maräng

Receptet - Så gör du:

Fransk maräng

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Fransk maräng är den enklaste marängerna att göra, eftersom de inte kräver någon uppvärmning av ingredienserna (även fast jag oftast ugnsbakar dem).
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 12 minuter
Totalt 22 minuter
Portioner 1 sats

Utrustning

visp

Ingredienser
 

  • 1 del äggvita
  • 2 delar strösocker, (kör gärna ditt socker i matberedaren för att göra det ännu mer finkornigt för ännu finare maränger)
  • 1-2 droppar citronsyra (hjälper till att vispa)
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Värm din ugn till 175 grader celsius.
  • Äggvitorna ska vara i rumstemperatur när du vispar dem till maräng.
  • Tillsätt äggvitorna till en skål, tillsammans med en nypa salt och ett par droppar citronsaft. 
  • Vispa upp med en visp till det börjar skumma.
  • Tillsätt sakta sockret, lite i taget. Fortsätt vispa på hög hastighet tills din maräng är tjock och glansig och får hårda toppar.
  • Baka din maräng i mitten av ugnen på en plåt, på 175 grader celsius, 10-12 minuter.
  • Det är allt!
Måltid Efterrätt
Kök Franskt
Nyckelord Fransk maräng

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar