Formbar färs (vegansk) – Recept

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på formbar färs, som är vegansk!

Denna veganska nötfärs är superlätt att göra och kan användas som ersättning för kött i många recept, som tacos, kassler, soppor och mer. Proteinrik, formbar, nötköttsfri och lätt att göra oljefri.

En stor sak som avskräcker människor från att bli vegetarian eller vegan är ”att ge upp kött”. Tänk om du absolut inte behövde? Vegansk formbar färs är gott och kan användas till att göra biffar, köttbullar, och köttfärs, vegansk förstås!

Formbar veganfärs

Ett av de enklaste köttet att ersätta med en vegetarisk variant är nötkött. Det finns massor av butiksköpta alternativ tillgängliga – tänk Beyond Meat. Du kan också göra din egen hemgjorda veganska nötfärsersättning, vilket är vad vi utforskar i denna artikel!

Nyckeln till att göra det bästa köttfärsen är att få rätt konsistens och smak. Det här receptet fixar båda aspekterna!

Det finns två huvudkomponenter i detta recept: TVP (texturerat vegetabiliskt protein) och marinaden för att få den att smaka köttig.

Lagring

Hur länge håller detta i kylen?
Upp till 5 dagar! Vilket gör den perfekt för matlagning. Gör det här receptet i början av veckan och njut av det hela tiden.

Kan jag frysa denna formbara TVP-färs?
JA! Frys in i fryspåse eller lufttät behållare i upp till 3 månader.

Ingredienser (8 portioner)

  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk vegansk worcestershiresås
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 2,5 dl texturerat vegetabiliskt protein – även kallat ”TVP”
  • matolja

Instruktioner

  1. Vispa ihop marinaden i en skål: grönsaksbuljong, sojasås, tomatpuré, vegansk Worcestershiresås, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver och svartpeppar. Om du gör tacokött, tillsätt 2-3 teskedar tacokrydda.
  2. Blanda i TVP och låt stå i 5 minuter.
  3. Hetta upp en panna på medelvärme med lite matolja (jag använder ca 2 tsk.)
  4. Tillsätt köttfärsblandningen i pannan. Fräs i cirka 10 minuter, eller tills den fått färg.
formbar veganfärs

Formbar färs (vegansk)

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på formbar veganfärs. Denna veganska nötfärs är superlätt att göra och kan användas som ersättning för kött i många recept, som tacos, kassler, soppor och mer. Proteinrik, formbar, nötköttsfri och lätt att göra oljefri.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk vegansk worcestershiresås
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 2,5 dl texturerat vegetabiliskt protein – även kallat ”TVP”
  • matolja

Instruktioner

  • Vispa ihop marinaden i en skål: grönsaksbuljong, sojasås, tomatpuré, vegansk Worcestershiresås, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver och svartpeppar. Om du gör tacokött, tillsätt 2-3 teskedar tacokrydda.
  • Blanda i TVP och låt stå i 5 minuter.
  • Hetta upp en panna på medelvärme med lite matolja (jag använder ca 2 tsk.)
  • Tillsätt köttfärsblandningen i pannan. Fräs i cirka 10 minuter, eller tills den fått färg.
Keyword Formbar färs, Formbar färs recept, Formbar veganfärs

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning