Focaccia i långpanna – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

Ett härligt bröd från Italien, här kommer mitt bästa recept på focaccia i långpanna!

Gör en otroligt god focaccia i långpanna, snabbt, smidigt och enkelt! Ett helt oemotståndligt gott bröd som alla kan lyckas med!

Det är så smidigt att baka focaccia i långpanna! Tryck ut degen, toppa med fyllningen och in i ugnen. Sedan är det bara att skära upp i fina rutor och njuta av detta ljuvliga bröd!

Det blir mjukt och fluffigt, med en fin skorpa, gyllene färg, och god smak. När någon frågar mig om ett gott men enkelt bröd så visar jag dem ofta just detta recept på focaccia i långpanna!

Att göra denna focaccia är riktigt praktiskt och härligt, som alltid när det kommer till att baka i långpanna. Jag fullkomligt älskar detta receptet och kan varmt rekommendera det!

Anvisningarna hittas precis här nedanför, och receptet är angivet för en klassisk långpanna, cirka 30×40 cm. Ha det så trevligt!

Focaccia i långpanna

Receptet – Så gör du:

Focaccia i långpanna

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ett härligt bröd från Italien, här kommer mitt bästa recept på focaccia i långpanna! Gör en otroligt god focaccia i långpanna, snabbt, smidigt och enkelt! Ett helt oemotståndligt gott bröd som alla kan lyckas med!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 1 långpanna

Utrustning

Ingredienser
 

  • 25 g färsk jäst (exempelvis KronJäst)
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 0,75 dl olivolja
  • 3 msk honung eller ljus sirap
  • 8 dl till 9 dl vetemjöl special
  • 1,5 tsk flingsalt

Fyllning

  • 1,5 dl svarta oliver
  • 8 st till 10 st cocktailtomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 tsk flingsalt
  • 1,5 tsk färsk, mortlad rosmarin

Instruktioner

  • Smula ned färskjästen i en stor skål eller bunke. Tillsätt en liten skvätt av det fingervarma vattnet och rör om med en gaffel för att lösa upp jästen. Låt stå 5 minuter.
  • Tillsätt resten av det fingervarma vattnet, honung/sirap, olivolja och flingsalt. Rör om.
  • Tillsätt gradvis vetemjölet och arbeta in till en smidig och lös deg.
  • Placera degen i en ren skål eller bunke och låt jäsa under kökshandduk i 30 minuter.
  • Klä en långpanna med ungefärliga måtten 30×40 cm, med bakplåtspapper. Mjöla lätt händerna och tryck ut degen i långpannan. Låt sedan jäsa under kökshandduk i 30 minuter till.
  • Sätt ugnen på 250°C. Halvera cocktailtomaterna och tryck ner tomatbitarna och oliverna i degen. Ringla över oljan över hela degen. Strö även en blandning av mortlad rosmarin och flingsalt över hela degen.
  • Grädda focaccia-brödet i mitten av ugnen vid 250°C i 12 min.
  • Ta ut ur ugnen, låt svalna och skär i rutor i önskad storlek. Njut av din focaccia i långpanna!
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Focaccia i långpanna

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar