I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fluffiga bananpannkakor!
Dessa fluffiga bananpannkakor är lätta att göra, och de är fulla av banansmak. Stapla dem högt och njut toppat med lönnsirap, vispgrädde eller färsk frukt!
Jag är helt förälskad i dessa fluffiga bananpannkakor. De är tjocka men också riktigt fluffiga och lätta, med god banansmak i varje tugga. Dessutom är de riktigt lätta att göra.
Man behöver bara cirka 20 minuter och en handfull enkla ingredienser. Om du är ett bananfantast kommer du att byta ut ditt vanliga pannkaksrecept mot det här. Så bra!
Kort sagt så älskar jag dessa fluffiga bananpannkakor och tycker de är riktigt trevliga. Så värda att göra enligt mig. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Fluffiga bananpannkakor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2 msk strösocker
- ½ tsk salt
- 1 tsk mald kanel
- 2 st bananer, mosade
- 0,5 dl gräddfil eller grekisk yoghurt
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 st ägg
- 2 dl mjölk
- smör till stekning
Instruktioner
- I en medelstor skål, blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel och strösocker. Sätt åt sidan.
- Mosa bananerna i en annan stor skål.
- Tillsätt gräddfil/yoghurt, ägg och vaniljextrakt till de mosade bananerna och vispa ihop. Tillsätt mjölk och rör om för att kombinera.
- Tillsätt mjölblandningen till bananblandningen och rör om tills den är helt inkorporerad och smeten är jämn hela tiden.
- Värm en stekpanna med smör på spisen.
- Stek 0,5 dl av pannkakssmeten åt gången.
- Stek i 3-5 minuter på ena sidan, eller tills kanterna stelnat och det bildas bubblor i mitten.
- Vänd och stek ytterligare 3-4 minuter på den andra sidan, tills den är gyllenbrun.
- Ta av från grillen och servera varm med smör och lönnsirap.