Fisksufflé – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fisksufflé!

Jag är så otroligt förtjust i detta drömmiga recept på fisksufflé! Ett klassiskt sätt att tillaga kokt fisk, eller rester av stekt fisk. Den lyfter fint i ugnen och blir riktigt luftig och god!

Detta är en klassiker som är så himla god och som jag verkligen tycker man ska göra om man får möjlighet. Jag tycker det är lätt att lyckas med den med detta recept som jag alltid gör när det är dags!

Servera gärna din fisksufflé med en god sås och en god sallad, eller lite frysta ärtor och kokt potatis eller ris. Man kan också bara toppa med lite smält smör och lite färskpressad citronsaft!

Fisksufflé

Receptet - Så gör du:

Fisksufflé

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är så otroligt förtjust i detta drömmiga recept på fisksufflé! Ett klassiskt sätt att tillaga kokt fisk, eller rester av stekt fisk. Den lyfter fint i ugnen och blir riktigt luftig och god!
Förberedelser 25 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 st ägg
  • 300 g kokt fisk, kall (exempelvis torsk)
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skär den kalla, kokta fisken i små bitar.
  • Smält smöret i en kastrull och vispa ned mjölet. Tillsätt sedan grädden och låt koka upp till en tunnare sås. Ta av värmen.
  • Separera äggulor och äggvitor, spara båda skålarna. Vispa äggulorna och tillsätt till såsen, tillsammans med fisken. Krydda salt och peppar efter smak.
  • Vispa äggvitorna hårt, blanda ned i såsen och tillsätt till en stor form eller flera mindre formar med raka kanter.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i cirka 20 minuter, håll ugnsluckan stängd under hela tiden för att inte riskera att sufflén sjunker ihop.
  • Servera gärna med en sallad och en skaldjurs- eller citronsås!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fisksufflé

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar