I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fiskkrydda!
En riktigt god hemmagjord fiskkrydda som är helt perfekt till fisk. Denna fiskkryddan tar fisk till nya höjder!
Har du testat att göra fiskkrydda hemma? Det är enkelt, och man behöver inga avancerade ingredienser.
Denna fiskkrydda är inte bara riktigt bra för ugnsbakad fisk, utan även utmärkt för grillad eller stekt fisk. Jag rekommenderar att förvara den antingen i en förseglad burk eller i en liten plastpåse eller i en lufttät behållare.
Denna hemgjorda fiskkrydda bör hålla i flera månader men jag föredrar att göra den i små omgångar snarare än att ha en stor mängd i mitt skafferi. Det går ju så fort att göra den.
Till fiskfiléer använder jag ungefär 1 tsk tesked per filé. Nu kan detta variera något då du kan ha större eller mindre bitar, så jag föreslår att du generöst strör denna hemmagjorda fiskkrydda över varje filé.
Receptet - Så gör du:
Fiskkrydda
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1 tsk torkad koriander
- 1 tsk kummin
- ¼ tsk chili flakes
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Krossa koriander, kummin, och chili flakes i en mortel.
- Tillsätt samtliga ingredienser i en kastrull och rör om.
- Ställ kastrullen på spisen på låg värme och konstant omrörning under 1 minut. Ta av värmen.
- Färdigt! Krydda din fisk med denna härliga fiskkrydda!