Finsk makaronilåda – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på finsk makaronilåda!

En finsk makaronilåda med härlig köttfärs är en ljuvlig klassiker som är en perfekt måltid som är snabb och enkel att laga. Passar perfekt när som helst i veckan, och uppskattas av alla!

På finska heter makaronilåda makaronilaatikko. Detta härliga recept med ursprung i Finland är enkelt att göra och smakar härligt samtidigt som det är mättande.

Denna finska makaronilåda består av makaroner och köttfärs, och lök, med en härligt kryddad äggstanning som håller ihop den. Den perfekta komfortmaten.

Servera gärna med en knaprig sallad, som gärna får ha en god dressing.

Kort sagt så gillar jag denna finska makaronilåda väldigt mycket, och tycker helt klart den är värd att göra!

Ingredienser (4 personer)

  • 300 g (6 dl) makaroner
  • 400 g köttfärs
  • 1 lök
  • 0,5 msk olivolja
  • ströbröd

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 7 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,25 tsk vitpeppar

Instruktioner

  1. Koka makaronerna i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackning. Låt rinna av i en sil.
  2. Stek köttfärsen så den får färg och tillsätt den hackade löken. Rör ner pastan och häll upp i en smord rymlig ugnsform. Jämna ut blandningen.
  3. Äggstanningen: I en skål, vispa ihop ägg, mjölk, salt, svartpeppar, vitpeppar och paprikapulver, och häll sedan innehållet i skålen i ugnsformen.
  4. Strö ströbröd ovanpå makaronilådan.
  5. Grädda i mitten av ugnen på 175 graders Celsius i ungefär 1 timme.
  6. Ta ut ur ugnen och låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.
  7. Njut av din finska makaronilåda!
Finsk makaronilåda

Finsk makaronilåda

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på finsk makaronilåda! En finsk makaronilåda med härlig köttfärs är en klassiker som är en perfekt måltid som är snabb och enkel att laga. Passar perfekt när som helst i veckan, och uppskattas av alla!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 55 minuter
Total tid 1 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g (6 dl) makaroner
  • 400 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 0,5 msk olivolja
  • ströbröd

Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 7 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,25 tsk vitpeppar

Instruktioner

  • Koka makaronerna i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackning. Låt rinna av i en sil.
  • Stek köttfärsen så den får färg och tillsätt den hackade löken. Rör ner pastan och häll upp i en smord rymlig ugnsform. Jämna ut blandningen.
  • Äggstanningen: I en skål, vispa ihop ägg, mjölk, salt, svartpeppar, vitpeppar och paprikapulver, och häll sedan innehållet i skålen i ugnsformen.
  • Strö ströbröd ovanpå makaronilådan.
  • Grädda i mitten av ugnen på 175 graders Celsius i ungefär 1 timme.
  • Ta ut ur ugnen och låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.
  • Njut av din finska makaronilåda!
Keyword Finsk makaronilåda, Makaronilaatikko

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning