Finsk korvsoppa är en absolut klassiker i det finska köket! I denna artikel ger vi vårt favoritrecept på denna ikoniska och mättande maträtt.
Den finska korvsoppan har rätt många ingredienser, men du kan själv välja om du inte vill ha med vissa. De mest tonsättande ingredienserna i finsk korvsoppa som du borde överväga att ha kvar är potatisen, morötterna, löken, korven, och sellerin. Det godaste tycker vi är att ha med så många ingredienser i listan som möjligt!
Det jag gillar med finska korvsoppa är att det mättar och värmer kroppen. Denna soppan ger även en bra mix av grönsaker också och känns bra att äta med exempelvis bröd.
Den finska korvsoppan är faktiskt rätt så populär även i Sverige!
Receptet – Så gör du:
Finsk korvsoppa
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 8 st potatisar
- 1 st palsternacka
- 1 bit selleri
- 4 st morötter
- 1 st gul lök
- 600 g varmkorv eller falukorv
- 3 msk köttfond
- 1,25 l vatten
- 2 st lagerblad
- 10 st hela kryddpepparkorn
- olja för stekning av korven
- salt
- peppar
- färsk persilja
Instruktioner
- Skala och hacka potatisen, palsternackan, rotsellerin, morötterna och löken. Bryn i en stor kastrull och tillsätt sedan fonden tillsammans med vatten.
- Krydda med lagerblad, salt, och hel svartpeppar. Låt koka i ca 10 minuter.
- Ta bort skinnet från korven och skär i tärningar eller smala skivor. Stek i en panna för att ge korven färg och tillsätt sedan i soppan.
- Koka upp och kontrollera om potatisen kokat färdigt. Krydda efter behov. Toppa den färdigkokade soppan med rikligt med hackad persilja.
godigodi