I den här artikel ger jag mitt favoritrecept på festlig kycklinggratäng!
Gör en riktigt god måltid med detta recept på festlig kycklinggratäng. Servera med en god grönsallad, eller också tillsammans med ris för en ännu rejälare rätt.
En krämig, ljuvligt saftig rätt. Denna festliga kycklinggratäng piffar upp vilken dag i veckan som helst. Ljuvlig och rejäl nog för att äta endast tillsammans med en härlig grönsallad, men ris är också gott till.
Jag kan också uppskatta baguett som tillbehör tillsammans med salladen. Riktigt härligt tillsammans med denna tröstande, värmande rätt.
Jag älskar denna festliga kycklinggratäng och tycker den är riktigt trevlig att göra. Så god, krämig och enkel. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Festlig kycklinggratäng
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g kycklingfiléer (ca 4 st)
- smör eller olivolja till stekning
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl matgrädde
- 2 dl riven ost
- 3 msk färskost, exempelvis Philadelphia
- 2 msk dijonsenap
- 50 g soltorkade tomater
- 2 st krossade vitlöksklyftor
- 1,5 tsk torkad basilika
- salt efter smak
- svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela kycklingfiléerna på längden.
- Stek kycklingen i smör eller olivolja tills den fått färg. Lägg sedan över kycklingen i ugnsform.
- Rör ihop creme fraiche, matgrädde, riven ost, färskost, dijonsenap, krossad vitlök, och strimlade soltorkade tomater. Krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt basilikan.
- Häll såsen över kycklingen i ugnsformen. Toppa eventuellt med lite extra riven ost.
- Tillaga i mitten av ugnen på 200°C i ca 30 minuter.
- Färdigt! Njut av din festliga kycklinggratäng!