Festlig köttfärsgratäng – Recept

I den här artikeln ger jag mitt favoritrecept på festlig köttfärsgratäng!

En härligt festlig köttfärsgratäng som är ljuvlig god, mättande och värmande. Piffar till dagens middag vilken dag i veckan som helst!

Denna festliga köttfärsgratäng blir snabbt en favorit på matbordet. Jag gillar att servera den med en god, fräsch sallad som tillbehör.

Med sin härligt krämiga konsistens och saftiga, goda smaker blir detta en riktigt festlig köttfärsgratäng till vardag och helg. Vill man gör det lite extra festligt kan man vara lite extra generös med den rivna osten som toppar gratängen!

Jag älskar verkligen detta recept på festlig köttfärsgratäng och tycker den är riktigt värd att göra. Så saftigt god, enkel, och snabb. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (festlig köttfärsgratäng till 4 personer)

  • 5 dl okokta makaroner
  • 600 g till 700 g köttfärs
  • 400 g (1 burk) pastasås
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 2 dl riven ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Sätt pasta på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  3. I en panna, stek färsen i olja eller smör tills den fått färg överallt.
  4. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Tillsätt pastasåsen ner i pannan och låt puttra i 5 minuter.
  6. I en skål, vispa ihop ägg och mjölk.
  7. Blanda ihop kokta makaroner och köttfärs och ha ner i en ugnsform. Häll över äggstanningen. Toppa med riven ost.
  8. Gratinera i mitten av ugnen på 200°C i 20 minuter. Förbered gärna en grönsallad under tiden.
  9. Njut av din festliga köttfärsgratäng.
Festlig köttfärsgratäng

Festlig köttfärsgratäng

I den här artikeln ger jag mitt favoritrecept på festlig köttfärsgratäng! En härligt festlig köttfärsgratäng som är ljuvlig god, mättande och värmande. Piffar till dagens middag vilken dag i veckan som helst!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 5 dl okokta makaroner
  • 600 g till 700 g köttfärs
  • 400 g (1 burk) pastasås
  • 6 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 2 dl riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Sätt pasta på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  • I en panna, stek färsen i olja eller smör tills den fått färg överallt.
  • Krydda med salt och svartpeppar.
  • Tillsätt pastasåsen ner i pannan och låt puttra i 5 minuter.
  • I en skål, vispa ihop ägg och mjölk.
  • Blanda ihop kokta makaroner och köttfärs och ha ner i en ugnsform. Häll över äggstanningen. Toppa med riven ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen på 200°C i 20 minuter. Förbered gärna en grönsallad under tiden.
  • Njut av din festliga köttfärsgratäng.
Keyword Festlig köttfärsgratäng

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning