Fattiga riddare utan mjölk – Recept

4/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fattiga riddare utan mjölk!

Ingen mjölk? Inga problem! Dessa fattiga riddare utan mjölk blir oerhört goda och är riktigt enkla och snabba att göra!

Som tur är så är fattiga riddare utan mjölk väldigt lätt att göra. En enkel mjölkdryck (sojamjölk, kokosmjölk, havredryck, etc.) som ersätter mjölken är verkligen allt du behöver!

Receptet i denna artikel är tidlöst och fungerar med nästan alla typer av bröd, inklusive glutenfritt bröd! Det är också ett bra sätt att använda upp bröd som håller på att bli lite torrt. Och jag tror att det är den perfekta lätta men ändå tröstande frukosten för denna hektiska tid på året.

Jag älskar dessa fattiga riddare utan mjölk och tycker de är så enkla och värda att göra! Enkla och snabba, och helt mjölkfria!

Fattiga riddare utan mjölk

Receptet – Så gör du:

Fattiga riddare utan mjölk

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ingen mjölk? Inga problem! Dessa fattiga riddare utan mjölk blir oerhört goda och är riktigt enkla och snabba att göra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 6 skivor

Ingredienser
 

  • 6 st tjocka skivor bröd
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl sojamjölk, kokosmjölk eller havredryck
  • 1 st liten nypa salt
  • rapsolja till stekning

Instruktioner

  • Tillsätt ägg, mjölkdrycken, och salt i en skål eller bunke och vispa ihop.
  • Doppa varje brödskiva i äggblandningen och blötlägg båda sidorna ordentligt.
  • Hetta upp lite olja i en stor stekpanna på medelhög värme.
  • Lägg skivorna i den förvärmda pannan och stek på båda sidor tills de är gyllene. Om dina skivor är ganska tjocka eller mycket mättade med äggblandningen, täck pannan med lock i några minuter medan de steks för att hjälpa skivorna att stekas hela vägen.
  • Servera varma, exempelvis med äkta lönnsirap, färsk frukt, keso, vispgrädde, strösocker och/eller sylt.
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Fattiga riddare utan mjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar