Falsk lövbiff – Recept

4.9/5 baserat på 14 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på falsk lövbiff!

Här är ett härligt och enkelt recept på falsk lövbiff som går snabbt att göra. Jättegott när man vill lyxa till vilken måltid som helst. Supergott tillsammans med stekt potatis, pommes frites, och bearnaisesås.

Ibland vill man lyxa till det och det behöver inte alltid vara svårt. Med en falsk lövbiff så blir det riktigt gott och härligt, men samtidigt är det väldigt enkelt att göra!

Jag gillar att servera falsk lövbiff tillsammans med potatis, antingen stekt potatis, kokt eller som pommes frites. Falsk lövbiff är dessutom väldigt gott tillsammans med bearnaisesås, och är jättegott som helgmåltid såväl som lyxig vardagsmat.

Kort sagt så tycker jag denna falska lövbiff är riktigt god och helt klart värd att göra. Servera även gärna med en härligt krispig sallad!

Falsk lövbiff

Receptet – Så gör du:

Falsk lövbiff

4.9/5 baserat på 14 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett härligt och enkelt recept på falsk lövbiff som går snabbt att göra. Jättegott när man vill lyxa till vilken måltid som helst. Supergott tillsammans med stekt potatis, pommes frites, och bearnaisesås.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g färs
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda till en smet bestående av färs, ägg och potatismjöl (inga kryddor). Dela upp i fyra lika stora bitar och platta ut dem tunt mellan två bitar av plastfolie. Ställ in i frysen i 3 timmar eller gå vidare direkt.
  • Smält smör i en stekpanna, och tillsätt lövbitarna. Krydda med salt och peppar, och stek på medelvärme i två minuter på varje sida.
  • Servera gärna med stekt potatis eller pommes frites, sallad och bearnaisesås!
  • Njut av din falska lövbiff!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Falsk lövbiff

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar