Falsk fläskfilé – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på falsk fläskfilé!

Falsk fläskfilé är kryddad fläskfärs formad som en fläskfilé, som både smakar och ser ut som fläskfilé! Serveras exempelvis med potatis och lingon, såväl som denna härliga stekskysås som ingår i receptet!

Jag är verkligen kär i detta receptet! Detta är en lyxig och enkel måltid som är riktigt god. Falsk fläskfilé är en perfekt måltid för vardagen, eller för alla lugna lediga helgdagar. Det är dessutom riktigt gott som matlåda!

I receptet tar man vara på stekskyn för att göra enkel men riktigt god stekskysås som passar bra till köttet, och som går snabbt att göra. Häll den över den falska fläskfilén i en ugnsform, och tillaga sedan i ugnen i 15 minuter. Så enkelt är det att göra falsk fläskfilé! Här kommer receptet!

Falsk fläskfilé

Receptet – Så gör du:

Falsk fläskfilé

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Falsk fläskfilé är kryddad fläskfärs formad som en fläskfilé, som både smakar och ser ut som fläskfilé! Serveras exempelvis med potatis och lingon, såväl som denna härliga stekskysås som ingår i receptet!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g fläskfärs
  • 1 msk örtaromat

Stekskysås

  • 3 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk soja
  • peppar

Instruktioner

  • Blanda fläskfärs och örtaromat och rulla ut på plastfolie som en fläskfilé. Lägg in i frysen i cirka två timmar.
  • Ta ut ur frysen och skär i skivor. Sätt ugnen på 200°C. Stek i en stekpanna med smör och flytta över alla färdigstekta skivor till en ugnsform.
  • Tillsätt grädden till stekpannan och lossa eventuellt faststekta köttbitar. Tillsätt oxfonden och sojan och krydda med peppar. Låt sjuda i 2 minuter.
  • Häll såsen över köttskivorna i ugnsformen och ställ in i ugnen, cirka 15 minuter.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera gärna med potatis, lingon och en härlig grönsallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Falsk fläskfilé

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar