Ettårstårta (1-årstårta) – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ettårstårta (1-årstårta)!

Denna nyttiga ettårskaka till 1-årsfödelsedagen är gjord på mandelmjöl och bananer. Det är ett riktigt bra alternativ om man letar efter en liten kaka utan socker till sitt barns första födelsedag.

Man kan göra denna ettårstårta upp till en dag i förväg. Om du gör detta, grädda kakan, låt lagren svalna helt på galler, lägg i en lufttät behållare och förvara i rumstemperatur tills du är redo att montera ihop och spackla in tårtan precis innan kalaset/festen/serveringen. Om du förvarar tårtlagren i kylen blir de kalla och bra!

Om din bebis bestämmer sig för att inte krossa tårtan med händerna, skär gärna upp ettårstårtan i skivor och njut!

Ettårstårta (1-årstårta)

Receptet – Så gör du:

Ettårstårta (1-årstårta)

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna nyttiga ettårskaka till 1-årsfödelsedagen är gjord på mandelmjöl och bananer. Det är ett riktigt bra alternativ om man letar efter en liten kaka utan socker till sitt barns första födelsedag.
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1,25 dl mosad, mogen banan
  • 2 st ägg
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • tsk salt
  • 3,5 dl grekisk yoghurt + 2 msk flytande honung

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Smörj två stycken springformar med 15 cm i diameter, eller tre stycken springformar med 10 cm i diameter (eller använd en enda flera gånger).
  • Tillsätt banan, ägg, vanilj, kanel, bakpulver och salt i en mixer eller matberedare. Bearbeta tills blandningen är slät och väl kombinerad.
  • Tillsätt mandelmjöl och mixa tills blandningen precis är kombinerad, skrapa ner sidorna av mixern om det behövs.
  • Fördela smeten jämnt mellan de springformarna och grädda i 20 minuter, eller tills kakornas toppar är gyllene i färg och en insatt tandpetare kommer ut ren.
  • Ta ut kakorna från ugnen, låt svalna i 10-20 minuter innan du försiktigt tar ut dem från formarna.
  • Låt lagren svalna helt, och stapla dem sedan. Spackla sedan in dem i grekisk yoghurt blandat med flytande honung. Toppa gärna med lite bär, exempelvis hallon!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord 1-årstårta, Ettårstårta

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar