I denna artikel ger jag mitt bästa recept på enkla vaniljkakor. Dessa kakor är superenkla och snabba att baka med en ljuvlig smak av vanilj.
Smaken av ljuvlig vanilj, som ofta bara är i bakgrunden i smaken på många kakor, lyser stark i dessa enkla vaniljkakor. De är inte bara snabba och enkla att göra, de kan förberedas med minimal disk och röra.
Jag har nyligen utmanat mig själv att laga recept som kan bli klara på mindre än en timme med minimal röra. Detta är ett av de favoritrecept jag hittat under denna bakning!
Dessa enkla vaniljkakor innehåller bara sex grundläggande ingredienser, och du kan blanda degen med en slev. De är redo att formas och bakas omedelbart, vilket ger gott om tid att städa rent i köket innan de är klara.
Smaken på dessa kakor har också en behaglig enkelhet. Jag övervägde att ha i citronskal eller nykrossad kardemumma, men jag tyckte det blev otroligt gott att låta vaniljen bära smaken.
Smaken av söt vanilj – som så ofta bara har en bakgrundssmak – lyser i dessa läckra kakor. Med sin känsliga yttre skorpa och mjuka, mjuka mitt är de nästan omöjliga att sluta äta.
Receptet – Så gör du:
Enkla vaniljkakor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl osaltat rumstempererat smör
- 4,2 dl strösocker plus extra för att platta ut kakor om det behövs
- 1 st ägg
- 2 tsk vaniljextrakt
- ½ tsk salt
- 6,5 dl vetemjöl
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C. Smörj eller klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
- Blanda smöret med en träslev i en bunke tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt 2,5 dl socker och blanda tills det är väl blandat. Tillsätt resterande socker och blanda väl.
- Tillsätt ägget, vaniljen och saltet; blanda för att kombinera. Tillsätt mjöl i tre omgångar, blanda tills mjölet precis är mixat efter varje omgång. Blandningen ska vara lös och smulig.
- Använd händerna och tryck degen mot botten och sidorna av skålen för att få ihop den till en sammanhängande massa.
- Forma degen till 3 centimetersbollar (cirka 1 matsked vardera) och placera dem cirka 3 cm tums isär på bakplåtarna. Använd botten av ett glas eller pinnarna på en gaffel och platta ut kakorna försiktigt. Om degen fastnar i glaset eller gaffeln medan du arbetar, doppa den i strösocker efter varje kaka.
- Grädda i ugnen på 180 grader Celsius tills kakornas kanter precis börjar bli bruna, cirka 10 till 12 minuter. Servera varm eller i rumstemperatur.
- Klart! Njut av dessa goda vaniljkakor!