I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på enkla matmuffins!
Dessa enkla matmuffins är perfekta att ha till hands när man är på språng eller vill ha ett gott, mättande mellanmål. Perfekt att ha i frysen för att mikra, eller för en snabb frukost!
Snabba och enkla matmuffins som man alltid vill ha mer av! Dessa matmuffins är saftiga och smakrika, med gyllene ostigt yttre, och matig inre.
Som tur är så finns dessa enkla matmuffins bara 25 minuter bort, så lång tid tar detta recept! De är helt fantastiska som de är, kalla som varma!
För en perfekt mellis, ett gott kvällsmål eller en snabb frukost på språng, testa då jättegärna dessa goda matmuffins enligt receptet här nedanför. Dubbla eller tredubbla till och med receptet och frys in om så önskas, det är alltid trevligt att göra mer medan man är i farten ju!
Receptet – Så gör du:
Enkla matmuffins
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 25 g smör
- 50 g chorizokorv
- 50 g purjolök
- 50 g fetaost
- 50 g vitost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Hacka chorizo och purjolök. Smält smöret i en stekpanna och fräs chorizon med purjolöken i smöret i några minuter.
- Blanda ägg, vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt chorizo, purjolök och det smälta smöret i pannan till skålen.
- Fördela smeten i fem muffinsformar och toppa med riven ost.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-18 minuter.
- Njut av dina enkla matmuffins!