Enkel rödtungafilé – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rödtungafilé.

Detta är ett enkelt recept där rödtungafilén kläs i brödsmulor och sedan steks i panna.

Detta recept är jättegott tillsammans med koktpotatis, potatismos, en sallad eller ärtmospuré.

Rödtungan har en lättare och mindre uttalad fisksmak än exempelvis rödspättan. Du kan göra den här rätten med vilken typ av plattfiskfiléer som helst du kan få tag på.

Ingredienser

  • 2 större rödtungafiléer
  • ströbröd eller 5 skivor gott vitt bröd
  • 3 ägg
  • 2 dl universalmjöl

Instruktioner

  1. Om du vill göra dina egna brödsmulor, rosta brödet i en panna tills det är helt knaprigt (inte bränt) och kör dem genom en mixer. Annars, ta fram ströbröd.
  2. Ta fram dina filéer och rulla dem i mjöl, sedan i ägg ,och till sist i ströbröd/brödsmulor
  3. Hetta upp din stekpanna till medelhög värme och tillsätt olivolja
  4. Lägg till filéerna och stek tills de är knapriga och ljusbruna
  5. Låt filéerna rinna av på ett papper.
  6. Servera med ditt favorittillbehör, exempelvis potatis eller sallad.
Rödtungafilé

Enkel rödtungafilé

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rödtungafilé. Detta är ett enkelt recept där rödtungafilén kläs i brödsmulor och sedan steks i panna.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st större rödtungafiléer
  • ströbröd eller 5 skivor gott vitt bröd
  • 3 st ägg
  • 2 dl universalmjöl
Keyword Enkel rödtungafilé

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning