I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rödtungafilé!
Detta är ett enkelt recept där rödtungafilén kläs i en enkel panerik och sedan steks i stekpanna! Saftigt, gott och enkelt!
Rödtungafilé är så himla enkelt och smakrikt. Detta recept passar riktigt bra tillsammans med kokt potatis, potatismos, samt en härlig grönsallad eller en ärtmospuré.
Denna fisk har en lättare och mindre uttalad fisksmak än exempelvis rödspättan. Du kan göra den här rätten med vilken typ av plattfiskfiléer som helst du kan få tag på, utöver just rödtunga.
Jag hoppas att ni gillar receptet lika mycket som jag gör! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Enkel rödtungafilé
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st större rödtungafiléer
- ströbröd eller 5 skivor gott vitt bröd
- 3 st ägg
- 2 dl vetemjöl
Instruktioner
- Om du vill göra dina egna brödsmulor, rosta brödet i en panna tills det är helt knaprigt (inte bränt) och kör dem genom en mixer. Annars, ta fram ströbröd.
- Ta fram dina filéer och rulla dem i mjöl, sedan i ägg ,och till sist i ströbröd/brödsmulor
- Hetta upp din stekpanna till medelhög värme och tillsätt olivolja.
- Lägg till filéerna och stek tills de är knapriga och ljusbruna.
- Låt filéerna rinna av på ett papper.
- Servera med ditt favorittillbehör, exempelvis potatis eller sallad.