Enkel pavlova – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på enkel pavlova!

Detta är en enkel pavlova som är utan krångel och där man bara behöver vispa och blanda ingredienserna i en skål. Toppa med dina favoritbär!

Här är en perfekt efterrätt till när som helst som är enkel och riktigt god och lyxig.

Jag älskar denna enkla pavlova och tycker den blir riktigt bra. Toppa exempelvis med valfri kombination av jordgubbar, hallon och björnbär.

Testa gärna med receptet nedan!

Ingredienser (6 bitars enkel pavlova)

  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3 msk kokande varmt vatten

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
  2. Tillsätt äggvitorna i en skål eller bunke och vispa på hög hastighet med elvisp tills man fått ett riktigt fast skum.
  3. Sikta ned stösockret och majsmjölet tillsammans med äggvitorna och övriga ingredienser. Rör om med spatel.
  4. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  5. Bred ut blandningen så den bildar en cirkel som har en diameter på ungefär 20 cm.
  6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter, växla sedan ner värmen till 120 grader och grädda på den temperaturen i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt pavlovan svalna på eftervärmen.
  7. Toppa med god grädde och bär! Njut av din enkla pavlova!
Enkel pavlova

Enkel pavlova

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på enkel pavlova! Detta är en enkel pavlova som är utan krångel och där man bara behöver vispa och blanda ingredienserna i en skål. Toppa med dina favoritbär!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 1 t
Total tid 1 t 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st äggvitor
  • 1,5 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3 msk kokande varmt vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
  • Tillsätt äggvitorna i en skål eller bunke och vispa på hög hastighet med elvisp tills man fått ett riktigt fast skum.
  • Sikta ned stösockret och majsmjölet tillsammans med äggvitorna och övriga ingredienser. Rör om med spatel.
  • Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Bred ut blandningen så den bildar en cirkel som har en diameter på ungefär 20 cm.
  • Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter, växla sedan ner värmen till 120 grader och grädda på den temperaturen i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt pavlovan svalna på eftervärmen.
  • Toppa med god grädde och bär! Njut av din enkla pavlova!
Keyword Enkel pavlova

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning