I denna artikel ger jag mitt bästa recept på enkel pasta carbonara!
Det här riktigt goda receptet på enkel pasta carbonara blir färdigt lika snabbt som det går att koka pasta. Snabbt, riktigt gott, och enkelt!
Detta är den enklaste och snabbaste pasta carbonara man kan göra, men den blir minst lika smakrik och krämig! Den går alltid hem hos de jag bjuder den på. Med rikligt med ost och krispigt, salt bacon, kan det bara inte gå fel!
Detta är kanske framförallt ett enkelt middagsrecept som blir klart på cirka 20 minuter. Så perfekt och så gott.
Kort sagt älskar jag detta recept på enkel pasta carbonara och tycker verkligen det är värt att göra. Perfekt när man vill ha något gott och enkelt som ändå känns lyxigt. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Enkel pasta carbonara
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 300 g spagetti
- 8 st baconskivor
- 70 g parmesanost
- 4 st ägg
- olivolja
- salt
- peppar
Instruktioner
- Sätt pastan på kokning i saltat vatten och följ paketets anvisningar.
- Skiva baconskivorna i små bitar och stek på medelhög värme i en stekpanna med en halv matsked olivolja. Peppra baconen direkt i stekpannan. Låt baconen bli riktigt krispigt och gyllene. Under tiden, vispa äggen i en skål och tillsätt den rivna parmesanen till äggen.
- Sänk värmen på stekpannan till låg. När pastan är klar, tillsätt direkt ner i pannan. Tillsätt även äggblandningen ner i pannan och rör om. Rör om tills att man har en fin, enhetlig sås som blandats med pastan.
- Servera genast! Tillsätt lite extra riven parmesan och lite extra peppar vid servering.
- Njut av din enkla pasta carbonara!