Enkel nutellacheesecake – Recept

5/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på enkel nutellacheesecake!

Detta recept på nutellaceheesecake ger en rik och krämig dessert, perfekt till fikat eller till efter maten. Detta är ett snabbt och enkelt Nutella-recept som alla uppskattar! Vem kan motstå smaken av Nutella liksom?

Denna nutellacheesecake är rik och krämig, lätt och fluffig och fylld med de choklad- och Nutellasmaker alla älskar! Allt med detta recept är verkligen superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Resultatet blir ljuvligt gott och imponerar på andra, och denna nutellacheesecake går faktiskt väldigt snabbt att slänga ihop!

När man är riktigt sugen på något riktigt gott, och framförallt där magiska smaken av hasselnötskräm som nutella har, då tycker jag helt klart att man kan göra denna goda cheesecake. Testa gärna receptet nedan!

Enkel nutellacheesecake

Receptet – Så gör du:

Enkel nutellacheesecake

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på nutellaceheesecake ger en rik och krämig dessert, perfekt till fikat eller till efter maten. Detta är ett snabbt och enkelt Nutella-recept som alla uppskattar! Vem kan motstå smaken av Nutella liksom?
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
 

Botten med digestive-kex

  • 75 g smör, smält
  • 3,5 dl krossade digestive-kex
  • 1 krm kanel

Fyllning

  • 480 g naturlig färskost, rumstempererad (exempelvis Philadelphia)
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,25 dl nutella

Instruktioner

Botten

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • I en mixer eller på annat sätt, exempelvis med en mortel, krossa digestivekexen till smulor.
  • Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron.
  • Kombinera smör, digestive-smulor, och den valfria ingrediensen kanel och blanda väl.
  • Tryck ut blandningen ordentligt i en 22-23 centimeters springform.
  • Grädda vid 175°C i 8 minuter. Ta sedan ut ur ugnen och låt svalna, fortsätt med fyllningen under tiden med receptet nedan.

Cheesecake

  • Vispa grädden i en skål tills det bildas mjuka toppar. Sätt åt sidan.
  • I en separat skål, vispa färskosten, gärna med elvisp, tills det blir fluffigt. (Obs: Se till att din färskost är rumstempererad annars blir blandningen klumpig. Kan ställas i mikrovågsugn i 30-45 sekunder för att mjukna om det behövs.)
  • Tillsätt strösocker och Nutella till färskosten. Vispa igen tills det är fluffigt.
  • Vänd ner den vispade grädden i Nutellablandningen tills den blir ljus och fluffig.
  • Bred ut blandningen över digestivekexbotten, och låt kylas i kylen i 1 timme, eller tills den ska serveras.
  • Färdigt! Njut av din nutellacheesecake! Förvara rester i kylen. Håller sig god och fräsch i ett dygn efter att den lagats.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Enkel nutellacheesecake, Nutella cheesecake, Nutellacheesecake

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar