I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt gott och snabbt recept på enkel lasagnette!
Lasagnette är en härlig variant av den klassiska lasagnen, men tillagad på ett sätt som gör den ännu mer praktisk och snabb att tillaga. Detta recept är perfekt för de dagar när du vill ha en smakrik middag utan att spendera för mycket tid i köket.
Receptet är enkelt av flera skäl. Pastan (lasagneplattor eller farfalle) kokar i ugnen, vilket sparar tid och minskar förberedelserna. Dessutom är den vita såsen snabb att göra då man bara blandar creme fraiche och ost och toppar innan det hela går in i ugnen. Den tomatbaserade såsen med krossade tomater och kryddor är också enkel, och ger en god och smakrik fyllning.
För servering kan du garnera lasagnettene med färsk basilika eller riven parmesanost för extra smak. En fräsch sallad med tomat, gurka och rucola är ett utmärkt komplement till detta enkla mål.
efter att du testat det grundläggande receptet kan du experimentera med olika ingredienser. Lägg till spenat eller svamp i fyllningen för en vegetarisk twist. Eller kanske lägga till skivade oliver och soltorkade tomater för en medelhavsinfluerad smak. Det finns oändliga möjligheter att anpassa denna lasagnetten efter din egen smak!
Oavsett om du är en erfaren kock eller en nybörjare i köket, kommer detta enkla recept på lasagnette att imponera på dina smaklökar och ge dig en fantastisk matupplevelse. Ta tillfället i akt och njut av en vällagad och läcker måltid med dina nära och kära!
Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Enkel lasagnette
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 300 g lasagneplattor eller farfalle
- 500 g köttfärs nötfärs eller blandfärs
- 1 st stor gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 400 g krossade tomater en burk
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl riven ost t.ex. mozzarella eller cheddar
- 2 dl creme fraiche
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och svartpeppar efter smak
- Olivolja för stekning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- I en stor stekpanna, värm upp lite olivolja och stek den hackade löken och vitlöken tills löken blir mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt köttfärsen och stek den tills den är genomstekt och har fått fin färg.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, torkad oregano, salt och svartpeppar i stekpannan. Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5-10 minuter så att smakerna blandas väl.
- Ta en ugnsfast form på cirka 20×30 cm och smörj lätt med lite olivolja, och lägg ett lager av lasagneplattor i formen. Bryt lasagneplattorna om det krävs för att få plats med dem i formen, de kan även överlappa varandra.
- Toppa lasagneplattorna med köttfärssåsen.
- Upprepa detta i flera lager tills alla ingredienser är använda.
- Blanda creme fraiche och hälften av den riven osten i en skål.
- Häll creme fraiche-blandningen över den översta lagret av lasagneplattor.
- Strö över resten av den rivna osten på toppen.
- Sätt in formen i ugnen och grädda lasagnetten i ca 20-25 minuter, eller tills osten är smält och ytan har fått fin färg.
- Färdigt! Ta ut lasagnettene ur ugnen och låt dem svalna något innan servering.