Enkel hollandaisesås – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

Här kommer en riktigt enkel version av en av de riktigt klassiska såserna. Jag ger er ett recept på enkel hollandaisesås!

Gör en perfekt enkel hollandaisesås på bara några minuter, med fyra enkla ingredienser samt lite enkel men otroligt smakförhöjande kryddning! Serveras varm!

Lite smör, äggulor, vinäger och citronsaft arbetas ihop enligt receptet och man är hemma! Jättegott till exempelvis lax, pocherade ägg, sparris, bacon- och äggröra.

Hollandaisesås kan verka vara en väldigt avancerad sås vid första anblicken. Därför har jag i detta recept siktat på att göra det så enkelt som möjligt, med en enkel hollandaisesås.

Allt med denna enkla hollandaisesås känns rätt, och den går verkligen snabbt och smidigt att göra. Fixa till den själv och njut!

Nej, den är helt klart värd och göra och den smakade riktigt bra idag, såsom den faktiskt alltid gör. Testa gärna receptet nedan, så vill jag önska smaklig måltid!

Enkel hollandaisesås

Receptet – Så gör du:

Enkel hollandaisesås

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en perfekt enkel hollandaisesås på bara några minuter, med fyra enkla ingredienser samt lite enkel men otroligt smakförhöjande kryddning! Serveras varm!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 150 g smör, smält
  • 2 st äggulor
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • ½ st citrons saft
  • salt
  • svartpeppar
  • cayennepeppar

Instruktioner

  • Smält smöret och ställ åt sidan så det får svalna lite.
  • Vispa ihop äggulor, vinäger och citronsaft i en metallskål eller kastrull (som kan placeras ovanpå en annan kastrull som kommer agera vattenbad).
  • Koka upp vatten i en större kastrull och sätt skålen med äggblandningen ovanpå. Vispa medan vattenbadet värmer skålen från undersidan och tills äggen tjocknar något.
  • Tillsätt smöret till äggblandningen. Tillsätt lite smör i taget och vispa tills att såsen tjocknat.
  • Smaka av kryddningen: salt, peppar och cayennepeppar som också är gott.
  • Färdigt! Serveras varm! Njut av din goda hollandaise!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Enkel hollandaisesås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar