Här kommer en riktigt enkel version av en av de riktigt klassiska såserna. Jag ger er ett recept på enkel hollandaisesås!
Gör en perfekt enkel hollandaisesås på bara några minuter, med fyra enkla ingredienser samt lite enkel men otroligt smakförhöjande kryddning! Serveras varm!
Lite smör, äggulor, vinäger och citronsaft arbetas ihop enligt receptet och man är hemma! Jättegott till exempelvis lax, pocherade ägg, sparris, bacon- och äggröra.
Hollandaisesås kan verka vara en väldigt avancerad sås vid första anblicken. Därför har jag i detta recept siktat på att göra det så enkelt som möjligt, med en enkel hollandaisesås.
Allt med denna enkla hollandaisesås känns rätt, och den går verkligen snabbt och smidigt att göra. Fixa till den själv och njut!
Nej, den är helt klart värd och göra och den smakade riktigt bra idag, såsom den faktiskt alltid gör. Testa gärna receptet nedan, så vill jag önska smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Enkel hollandaisesås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 150 g smör, smält
- 2 st äggulor
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- ½ st citrons saft
- salt
- svartpeppar
- cayennepeppar
Instruktioner
- Smält smöret och ställ åt sidan så det får svalna lite.
- Vispa ihop äggulor, vinäger och citronsaft i en metallskål eller kastrull (som kan placeras ovanpå en annan kastrull som kommer agera vattenbad).
- Koka upp vatten i en större kastrull och sätt skålen med äggblandningen ovanpå. Vispa medan vattenbadet värmer skålen från undersidan och tills äggen tjocknar något.
- Tillsätt smöret till äggblandningen. Tillsätt lite smör i taget och vispa tills att såsen tjocknat.
- Smaka av kryddningen: salt, peppar och cayennepeppar som också är gott.
- Färdigt! Serveras varm! Njut av din goda hollandaise!