I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på enkel banankaka!
Denna enkla banankaka kräver endast några få vanliga ingredienser, och är snabb, saftig och riktigt god. Man behöver i princip bara blanda alla ingredienser i en skål och sen grädda i ugnen! Otroligt smidigt tycker jag!
Enklare och godare kan det inte bli än med denna enkla banankaka! Jag älskar enkla recept, och denna banankaka är absolut ett av de enklaste och godaste sätten att ta vara på mogna bananer.
Om man vill kan man röra ned en handfull nötter i smeten precis innan man för över smeten till formen. Detta är självklart inte ett måste, men ger lite extra crunch. Om man gör detta så kan man behöva grädda banankakan i 5-10 minuter extra.
Kort sagt älskar jag detta recept på enkel banankaka för att man ofta redan har alla ingredienserna hemma, och för att den är så snabb och smidig. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Enkel banankaka (6 ingredienser)
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 st mogna bananer (cirka 225 g)
- 3 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl rapsolja eller solrosolja
- 4,5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C och smörj en brödform.
- Skala bananerna och mosa dem med en gaffel i en stor skål. Tillsätt ägg, strösocker och olja. Använd en gaffel eller en visp för att blanda.
- Tillsätt vetemjöl och bakpulver och vispa ihop tills det är ordentligt blandat.
- Tillsätt smeten till den förberedda brödformen.
- Grädda i mitten av ugnen på 175°C i 40 minuter, eller tills att banankakan har jäst ordentligt och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut degfri.
- Ta ut ur ugnen och låt kakan stå och svalna i formen i 10 minuter. Vänd sedan upp på galler.
- Njut av din enkla banankaka! Servera i skivor, varm eller kall. Bred gärna på smör om du vill testa något riktigt gott!