I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dallassallad!
Dallassallad är en krämig sallad som är riktigt god till korv, kött, eller fågel. En klassisk sallad som påminner om coleslaw, men som ändå har sin egna karaktär!
En dallassallad är ett perfekt tillbehör till grillkorv, hamburgare, kyckling, med mera. Jag tycker det passar riktigt bra till rätter överlag med pommes frites.
Den har en härlig smak med äpple, ananas, vitkål, morot, och en god kryddning genom generöst med peppar eller pepparrot.
Denna dallassallad är enkel att göra på egen hand. Dessutom kan den förvaras i kylen i uppemot en vecka i en lufttät behållare.
Kort sagt tycker jag mycket om denna trevliga dallassallad och tycker helt klart den är värd att göra!
Receptet – Så gör du:
Dallassallad
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st generös vitkålsklyfta
- 1 st morot
- 1 st äpple
- ½ st hackad ananas eller hackad ananas på burk
- ½ st gul lök
- ½ dl majonnäs
- 1,5 dl turkisk yoghurt
- 1 msk riven pepparrot eller peppar efter smak
- 1 krm salt
- salladskrydda efter smak
Instruktioner
- Finstrimla en klyfta vitkål, samt riv eller finhacka en morot och ett äpple.
- Skala och hacka en halv gul lök. Hacka även ananasen.
- I en ren skål, blanda majonnäs, turkisk yoghurt, riven pepparrot, och salt.
- Blanda salladen med majonnäsblandningen. Krydda med salladskrydda efter smak.
- Håller sig minst en vecka i kylskåp i tät burk.