I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dadelsirap.
Detta recept är både för de som är bekanta med dadelsirap och vill göra det hemma, och för dem som aldrig har provat det.
Detta recept illustrerar hur enkelt det är att göra dadelsirap med bara ett par ingredienser och en mycket enkel process.
Även om denna söta sirap inte nödvändigtvis är låg i kalorier, så är det likväl ett naturligt socker som har den extra fördelen att det ar mindre bearbetat an vitt socker.
Utöver det så kan det argumenteras för att dadelsirap är ett hälsosammare alternativ till strösocker vars näringsvärde är litet.
Dadel är rik pa järn, magnesium, kalium och andra mineraler. Det är naturligt att dadelsirap levererar några av dessa värdefulla näringsämnen, vilket görr det till ett bra socker.
Det finns bevis som stödjer en lång historia som är förknippad med dadelsirap. Även känt som dadelhonung, används det ofta i Mellanöstern sedan århundraden.
Ett antal företag över hela världen producerar och buteljerar dadelsirap inklusive ett antal indiska och Kalifornien-baserade företag där dadlar är kända for att blomstra.
Receptet – Så gör du:
Dadelsirap
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 250 g dadlar
- 1 dl kokande vatten
Instruktioner
- Blötlägg dadlarna i det kokande vattnet och låt stå i 2 timmar efter lite omrörning.
- Mosa dadlarna. Sila över en sil med en nötpåse eller en tunn duk (som låter saften passera men inte fruktköttet). Pressa dadelköttet väl för att extrahera saften.
- Lägg tillbaka fruktköttet i skålen och tillsätt mer kokande vatten. Mosa och sila igen.
- Tillsätt det silade vattnet till en kastrull, helst med tjock botten.
- Koka upp och sänk värmen. Låt puttra till vätskan tjocknar och får tjock konsistens (konsistensen kommer att bli ännu tjockare när den får kallna senare).
- När den är klar är den glansig och tjock. Låt kyla och häll i en lufttät burk.
- Förvara i kylen och använd till pannkakor, på bröd, till kakor, glassar, smoothies med mera!
Behändigt o trevligt att använda!
Smaken är mustig!