I denna artikel ger jag mitt bästa recept på dadelbollar utan nötter!
Dessa dadelbollar utan nötter tar bara 5 minuter att göra och är ett perfekt komplement till lunchlådan, till frukost, eller som ett hälsosamt mellanmål när som helst på dagen!
Ett helt perfekt nötfritt recept på dadelbollar, som verkligen tar vara på dina härligt söta och klibbiga dadlar. Passar bra om man exempelvis är allergisk mot nötter eller helt enkelt inte har det hemma.
Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i 5-7 dagar, eller frys in på en bakplåtspappersklädd plåt och överför till en fryspåse. Förvaras i frysen i upp till 3 månader.
Kort sagt så älskar jag detta recept på dadelbollar utan nötter och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Dadelbollar utan nötter
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,25 dl havregryn
- 1 dl riven kokos
- 0,75 dl kakao
- 1 msk honung eller sirap
- 3,5 dl urkärnade dadlar, cirka 16 st
- 2 msk solrosfrön
Instruktioner
- Lägg havregryn och riven kokos i en mixer och mixa några gånger tills det är finmalt.
- Tillsätt kakao, dadlar, solrosfrön och honung/sirap och mixa tills blandningen går ihop en smet. Tillsätt ytterligare några droppar honung/sirap om det inte riktigt går ihop och mixa igen.
- Rulla blandningen till bollar och rulla i strimlad kokos om så önskas.
- Njut av dina dadelbollar utan nötter!