I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dadelbollar utan kokosolja!
Dessa dadelbollar innehåller bara två ingredienser och de är faktiskt rätt hälsosamma sett till deras innehåll. Lägg dem i matlådor, ha dem som mellanmål efter träning, eller använd dem för att tillfredsställa din sötsuget.
Det finns många olika orsaker till varför man kan vilja göra dadelbollar utan kokosolja. En orsak kan vara att vissa människor är allergiska mot kokosnötter och därför inte kan äta produkter som innehåller kokosolja. Andra kan kanske vara intresserade av att undvika oljor som innehåller mättat fett, och väljer då att använda andra alternativ i sina recept.
Det perfekta hälsosamma mellanmålet är dessa dadelbollar utan kokosolja! Med bara två enkla ingredienser så kan det verkligen inte bli enklare! Att göra sina egna dadelbollar utan kokosolja är både ekonomiskt och hälsosammare, då man vet precis vad de innehåller!
Jag älskar att ha dessa dadelbollar utan kokosolja i kylen i en lufttät behållare såsom en burk med lock. Då kan man ta en när man vill, som exempelvis till mellanmålet. De håller i kylen i flera dagar. Nu till receptet!
Receptet – Så gör du:
Dadelbollar utan kokosolja
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3,5 dl riven kokos
- 2,5 dl urkärnade dadlar
Instruktioner
- Lägg 2 dl av kokos och kärnfria dadlarna i en mixer eller matberedare.
- Mixa på hög effekt i 3-4 minuter, pausa för att skrapa ner sidorna efter behov.
- Rulla till teskedsstora bollar. Rulla bollarna i resterande 1,5 dl kokos.
- Färdigt! Packa i portioner för mellanmål, lägg i matlådor eller ha till hands för att mätta ett sötsug på ett hälsosamt sätt. Njut av dina dadelbollar utan kokosolja!