I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på creme fraiche med paprika och chili!
En smakrik sås att använda till i stort sett allt. Denna snabba och enkla creme fraiche med paprika och chili är en fantastisk kombination av smaker. Den passar verkligen bra till exempelvis grillat, ugnsrostad kyckling, ugnsbakad potatis och grönsaker, eller tacos!
Paprika och chili ger creme fraichen en fräsch och lätt kryddigt het smak. Man kan också tillsätta lite salt, peppar och kryddor, såsom timjan eller persilja, för att ge såsen lite extra smak.
Creme fraiche med paprika och chili är en krämig och frisk sås som passar bra till kyckling, kött, fisk eller grönsaker. Dessutom är det en lättlagad sås som går snabbt att göra och som passar bra som en salladsdressing eller som en dipp till snacks.
Denna krämiga, rökiga och goda sås känner kanske många igen från butikshyllan. Detta är en snabb och enkel hemmagjord version. Perfekt att göra och förvara övertäckt i kylen några dagar.
Jag ville göra min egna creme fraiche med paprika och chili, för det är ju faktiskt så enkelt och ännu godare! Det är riktigt gott att tillsätta en kläm limesaft till denna sås, även fast denna såsen är otroligt god utan.
Här kommer receptet!
Receptet – Så gör du:
Creme fraiche med paprika och chili
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl creme fraiche
- 3 tsk paprikapulver
- 1 tsk ancho chilipulver
- ½ tsk vitlökspulver
- ½ tsk lökpulver
- 1 st kläm limesaft (frivilligt)
- salt efter smak
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt.
- Ställ in i kylen till servering.
- Njut av din creme fraiche med paprika och chili!