I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på creme brûlée sous vide!
Ni måste testa crème brûlée sous vide! Att göra den här klassiska franska efterrätten med andra metoder än sous vide kräver mycket noggrann kontroll av vaniljsåsblandningen för att säkerställa den perfekta konsistensen. Att laga individuella crème brûlées i ett vattenbad sous vide tar bort detta krångel och säkerställer ett perfekt resultat varje gång.
Creme brulee är en lyxig och ikonisk fransk dessert som till svenska översätts till “bränd grädde”. Det brukade ha ryktet av sig att vara lite knepigt att få till bra, men inte med sous vide. Det är riktigt enkelt och praktiskt!
Jag lovar dig att du kan göra det ännu bättre än vad de flesta restauranger kan med ett sous vide-bas. Hemligheten för en perfekt crème brûlée är nämligen att använda sous vide-tekniken.
Denna creme brulee sous vide nästintill garanterar perfekta resultat, varje gång! Exceptionellt krämig och läcker creme brulee, gjord i en sous vide!
Viktigt att tänka på
Om glasburken (och innehållet inuti) är kallt och vattnet är varmt när du sänker burkarna, kan den resulterande extrema temperaturgradienten orsaka en termisk chock och spricka burkarna. Låt därför burkarna värmas lite i rumstemperatur innan de går ner i sous vide-badet.
Denna creme brulee tillagas i små burkar, vilket gör det superpraktiskt att förvara och ta fram. Det är viktigt att se till att burkarna inte är ordentligt stängda så att en del av överskottsluften i burkarna tillåts komma ut när de sänks ner i vattnet.
Receptet – Så gör du:
Crème brûlée sous vide
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 dl vispgrädde (ca 35% fetthalt)
- 2 dl mjölk
- 8 st äggulor
- 1 dl socker
- frivilligt: 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Förvärm sous vide-badet till 80°C.
- Värm mjölk och grädde tillsammans i en liten kastrull till 60°C.
- I en stor skål, vispa ihop äggulorna och sockret tills det är ordentligt blandat.
- Vispa långsamt ner den varma grädden och mjölken i äggblandningen. Tillsätt även vaniljextrakt om du vill.
- Häll upp i individuella glasburkar med lock och skruva på locken hårt.
- Placera burkarna i vattenbadet för att tillaga i 60 minuter, ta sedan bort dem från vattnet med en tång och kyl dem i ett kallvattenbad.
- När din crème brûlée stelnat, strö socker på ytan bränn försiktigt med en brännare.
- Låt sockret stelna i 5 minuter innan servering.
- Njut av din crème brûlée sous vide!