I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på cote de boeuf i ugn!
Cote de boeuf (entrecote med ben) i ugn blir så otroligt gott kött! Jag gillar att servera med ugnspotatis, en sallad och bearnaisesås! Snabbt enkelt, och riktigt lyxigt!
Cote de boeuf är ett franskt namn, och det är en entrecote med benet kvar. Jag tycker just detta ger ett mer mört och mer saftigt kött. Jag ger köttet lite stekyta och sedan får det gå in i ugnen där det når rätt innertemperatur.
Detta är så himla gott till lyxiga helger men även till vardagar med guldkant. Det går så snabbt och blir ett riktigt saftigt, fint kött. Med köttermometer får man verkligen till en bra tillagning på köttet.
Tänk på att låta köttet få tiden att vila innan det skärs upp, det blir mycket bättre och det är inget man bör hoppa över!
Att göra cote de boeuf i ugnen är både smidigt och enkelt, och jag hoppas detta recept blir uppskattat!
Jag älskar cote de boeuf och tycker det är riktigt värt att göra med detta recept. Testa gärna enligt anvisningarna nedan!
Receptet – Så gör du:
Cote de boeuf i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,2 kg entrecôte med ben (ungefärlig storlek)
- salt efter smak
- nymalen svartpeppar efter smak
- 1 skvätt rapsolja
- 25 g smör
- 2 kvistar rosmarin
- 3 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 140°C.
- Arbeta in salt och peppar över hela köttbiten.
- Tillsätt smör och rapsolja till en panna och bryn köttbiten tillsammans med vitlöksklyftor och rosmarinkvistar, så köttet får fin yta över hela biten.
- Flytta över allt i pannan till en ugnsform. Stick in en köttermometer i mitten av köttet och låt tillagas i mitten av ugnen till temperaturen visar 57°C (ungefär medium rare).
- Ta ut ur ugnen och låt vila 15-20 minuter innan köttet skivas och serveras. Skyn är en utmärkt sås!
- Färdigt! Servera gärna med ugnsrostad potatis, pommes frites, bearnaisesås och en god grönsallad! Smaklig måltid!