I denna artikel ger jag mitt bästa recept på coleslaw utan majonnäs.
Denna coleslaw utan majonnäs är fortfarande krämig och läcker tack vare en proteinpackad ingrediens: grekisk yoghurt! Klar på mindre än 10 minuter, servera denna version till ditt nästa mål mat.
Särskilt på sommaren finns det inget som att ha grillkyckling vid sidan av hemgjord slaw.
Men jag vet att inte alla älskar majonnäs (konsistensgrej för de flesta), så jag gjorde en coleslaw med en rolig mayo-ersättning: grekisk yoghurt!
Jag älskar att laga mat med grekisk yoghurt eftersom du kan använda den för så mycket och det ger ett näringsrikt proteinpåslag till dina recept!
Denna slaw är superlätt att göra på mindre än 10 minuter. Servera den som en lätt sommarrätt (eller vinterrätt)!
Gör din dressing med bara FYRA ingredienser! Häll dressingen över slawmixen och blanda ihop så att slaw blir jämnt täckt.
Kan jag använda vanlig yoghurt?
Jag skulle inte använda vanlig yoghurt eftersom dressingen inte blir lika tjock.
Kan jag använda fettfri 0% grekisk yoghurt?
Absolut, om det är din preferens! Men jag tror att en 2% eller hel grekisk yoghurt skulle smaka bättre.
Kan jag göra detta veganskt?
Absolut! Jag skulle isåfall föreslå att du använder en vegansk majonnäs istället för den grekiska yoghurten.
Receptet - Så gör du:
Coleslaw utan majonnäs
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1½ tsk honung
- 1 dl vanlig grekisk yoghurt
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk peppar
- 10 dl riven coleslawmix (riven grönkål, rödkål och morötter)
- 1 dl skivad salladslök (ca 3 salladslökar)
Instruktioner
- I en liten skål, vispa ihop äppelcidervinäger, dijonsenap, honung, grekisk yoghurt, salt och peppar tills det blandas.
- I en stor skål, tillsätt coleslawmix och salladslök. Häll dressingen över coleslawmixen och blanda till en jämn beläggning. Krydda med ytterligare salt och peppar efter smak.