I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chokladkräm till tårta!
Detta är en ljuvligt god chokladkräm till tårta som verkligen höjer smakupplevelsen hos vilken tårta som helst!
Denna härliga chokladkräm är perfekt till alla typer av tårtor, och jag älskar en fin chokladtårta med chokladkrämsfyllning. Den går snabbt ihop på bara cirka 15 minuter, och görs med enkla basingredienser som man antingen redan har hemma eller som man snabbt och enkelt hittar i matbutiken!
Receptets mängder passar bra till ett lager på en 10-bitarstårta, men kan även exempelvis dubblas, om man vill ha två lager.
Kort sagt älskar jag denna chokladkräm till tårta och rekommenderar den. Så värd och god att göra tycker jag. Testa gärna receptet nedan!
Självklart kan en tårta med denna chokladkräm förvaras i kylen och hålla sig väldigt god i flera dagar. Bäst är att förvara lufttätt, då håller det sig gott bäst!
Receptet nedan ger ett lager chokladkräm till en normalstor tårta. Det går jättebra att exempelvis dubbla mängderna om man skulle vilja behöva mer!
Receptet – Så gör du:
Chokladkräm till tårta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,75 dl florsocker
- 80 g smör, rumstempererat
- 130 g mörk choklad
- 1 st ägg
Instruktioner
- Vispa siktat florsocker, rumstempererat smör, och ägg.
- Smält choklad, antingen i en skål i mikrovågsugn eller över ett vattenbad.
- Blanda in den smälta chokladen i smörblandningen.
- Låt chokladkrämen stå och stelna lite, och bred sedan ut över tårtan.
- Njut av din tårta med chokladkräm (rester förvaras i kylen)!