I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladkolasås!
Denna chokladkolasås är god till glass, fruktsallad, och bakverk. Så enkel att göra och så himla god!
Chokladkolasås är en söt och krämig sås som används som en topping på desserter och bakverk. Den har en intensiv chokladsmak, och är ganska söt. Den kan användas som en glasyr på tårtor, cupcakes eller andra bakverk, eller som en dip för frukt, bakverk eller andra desserter såsom glass.
Chokladkolasås är en populär sås på grund av sin unika kombination av smak och konsistens, och den är perfekt för att förhöja smaken och presentationen på en mängd olika desserter och bakverk.
Jag brukar äta denna chokladkolasås tillsammans med exempelvis frukt eller glass. Den är också god i bakning tillsammans med olika bakverk.
Chokladkolasås kan förvaras i kylskåpet i en lufttät behållare. Det är viktigt att hålla såsen i kylskåpet eftersom den innehåller grädde och smör, och dessa ingredienser kan bli dåliga om de förvaras vid rumstemperatur. Innan du använder chokladkolasås, så rekommenderar jag att du tar ut den ur kylskåpet och låter den stå i rumstemperatur i några minuter, så att den blir lite mjukare och lättare att använda.
Du kan också värma upp såsen i en kastrull eller i mikrovågsugn, om du vill att den ska vara lite mer flytande och lättare att använda som en glasyr. Denna chokladkolasås är god att servera ljummen till diverse efterrätter.
Kort sagt så älskar jag denna chokladkolasås och tycker den är så himla värd att göra!
Receptet – Så gör du:
Chokladkolasås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 dl sirap
- 1 dl grädde
- 100 g smör eller margarin
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och blanda i övriga ingredienser. Rör om.
- Koka chokladkolasåsen tills den tjocknar.
- Njut av din chokladkolasås!