I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chips i airfryer!
Dessa chips i airfryer är så krispiga att du kommer att lura dig själv att tro att du precis har öppnat en ny påse lyxchips från butiken. Med en bråkdel av fettet, men all smak av andra chips, kommer du kunna njuta av dina hemlagade chips i airfryer.
Istället för att köpa fettiga potatischips med konserveringsmedel från mataffären, gör enkelt hemlagade med din airfryer!
Blötläggning av potatisen innan du tillagar den drar ut den naturliga stärkelsen ur potatisen och ger dem den där fantastiska krispigheten. Det hjälper också till att förhindra att de klibbar fast i varandra i airfryern.
Är det mer hälsosamt att tillaga chips i airfryer? Potatischips i airfryer drar ner på kalorier från fett som annars skulle användas för att fritera mat på annat vis. Så airfryer-recept är hälsosammare än andra sätt att laga maträtterna på.
Om dina airfryer-chips är fuktiga, kasta tillbaka dem i fritösen för att tillaga dem lite mer. Eftersom air-fryer temperaturer varierar, så gör tillagningstiderna. Du kan behöva tillaga dina chips lite längre än vad som anges i receptet. Titta och bedöm och anpassa tiden så dina chips i airfryer blir bra.
För kryddigare chips
För kryddigare BBQ-chips, krydda med fördel chipsen med följande kryddblandning!
- 1-1/4 tsk chilipulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk senapspulver
- 1/2 tsk lökpulver
- 1/2 tsk rökt paprika
- 1/4 tsk spiskummin
Receptet - Så gör du:
Chips i airfryer
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 4 st stora potatisar
- 1,5 msk olivolja
- ½ tsk salt
- finhackad färsk persilja, valfritt
Instruktioner
- Skär potatis i tunna skivor med en mandolinskärare eller en vass kniv. Lägg potatisen i en skål med kallt vatten och blötlägg dem i minst 20 minuter.
- Häll av potatisen på vatten med hjälp av ett durkslag. Torka dem ordentligt med hushållspapper. Ju mer fukt du tar bort, desto krispigare chipsen i airfryern.
- Krydda potatischipsen med havssalt och olivolja. Lägg två lager potatis på airfryer-brickan och tillaga i 20 minuter på 100°C.
- Skaka till potatischipsen, och skruva upp värmen till 200°C och tillaga i ytterligare 5 minuter.
- Titta på chipsen, är de krispiga och torra med fin färg, så är de klara! Annars, låt tillagas lite till. Titta då till chipsen med jämna mellanrum.
- Njut av dina chips i airfryer!