I denna artikel ger jag mitt bästa recept på egengjord chipotlesås!
Chipotlesås är ett enkelt sätt att lägga till rökighet, värme och saftig smak till vilken maträtt som helst. Den kan ringlas över tacos eller förvandlas till en krämig dipp. Hur som helst är det här receptet otroligt enkelt att göra med hjälp av bara några enkla ingredienser.
Doppa pommes frites i såsen, ha på tacos, eller varför inte på en räksallad? Jag älskar även att ha denna chipotlesås till hands för grillad kyckling eller fläsk. Det är en fantastisk sås. Friterade eller grillade räkor passar också riktigt bra till chipotlesås. Möjligheterna är oändliga med denna goda chipotlesås.
Hittar du inte chipotlepeppar så funkar en torkad och mald variant också bra! Tänk bara på att en torkad chipotlepeppar motsvarar en halv tesked chipotlepulver. Om du känner att det inte räcker kan du alltid lägga till lite mer och blanda igen.
Utöver chipotle, så kräver detta recept bara enkla ingredienser som du kanske redan har till hands. Sedan är det bara att mixa ingredienserna i en matberedare eller mixerskål tills den är slät och krämig. Det kan inte bli lättare!
Om du får över chipotlefrukter, så rekommenderar jag att frysa in dem i en fryssäker påse eller glasbehållare. De håller sig i cirka 3 månader och kan lätt tinas när du är redo att använda dem igen.
Receptet – Så gör du:
Chipotlesås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 0,5 dl majonnäs
- 2,5 dl gräddfil
- 2 st chipotlefrukter i burk eller 2 tsk torkad chipotle
- saften av en halv lime
- 1 st vitlöksklyfta
- salt efter smak
Instruktioner
- Tillsätt majonnäs, gräddfil, chipotlefrukterna, limejuice, vitlök och en nypa salt i en matberedare eller mixerskål.
- Bearbeta tills såsen blir slät och krämig.
- Smaka av för att se om du behöver tillsätta mer limejuice eller salt.
- Klart! Njut av din goda chipotlesås!