I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chili con carne för barn!
En traditionell chili con carne för barn och vuxna med nötfärs eller kalkonfärs. Allt i en kastrull gör den så enkel att att göra, och den är helt perfekt för barn! Byt ut nötköttet med Quornfärs för ett veganskt alternativ.
Denna chili con carne för barn passar både barn och vuxna samtidigt, och den är mildare i smaken, vilket gör att den passar för barn.
Om du gör detta till dina barn för första gången, tillsätt bara lite chilipulver och spiskummin, servera barnens portion och krydda sedan resten av blandningen till de vuxna.
Chili con carne smakar gott med en klick gräddfil, lite riven ost och ett stänk jalapenos ovanpå.
Kort sagt så älskar jag detta recept på chili con carne för barn och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Chili con carne för barn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 g mager nötfärs (eller kalkonfärs)
- 400 g hackade tomater på burk
- 400 g kidneybönor (konserverade eller blandade bönor om så önskas)
- 1 msk olivolja
- 1 st gul lök, hackad
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- 1 tsk chilipulver (eller efter smak)
- 1 st röd paprika, hackad
- ½ tsk malen spiskummin
- svartpeppar (efter smak)
Instruktioner
- Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök och gul lök försiktigt i ett par minuter.
- Tillsätt röd paprika och rör om ytterligare ett par minuter.
- Tillsätt färsen och låt fräsa tills den får färg.
- Tillsätt hackade tomater på burk, chilipulver (väldigt lite) och malen spiskummin (väldigt lite), och peppar – du kan krydda mer sen efter att ha serverat till barnen.
- Låt koka upp och låt sjuda på låg värme i 30 minuter, rör om då och då.
- Lägg i kidneybönorna och låt sjuda i 15-20 minuter, rör om då och då. Sätt ris till 4 personer till kokning.
- Servera med ris (barnen först), tillsätt sedan eventuellt mer kryddning innan man serverar till de vuxna. Njut av din chili con carne för barn!