Klassisk Chicken à la King är rik och krämig och faktiskt mycket mångsidig rätt. Det här enkla middagsreceptet på Chicken à la King är fantastiskt att servera över ris, pasta, rostat bröd eller kex!
Vad kan man servera ihop med Chicken à la King? Även om du kan äta kyckling a la king som den är, serveras den vanligtvis tillsammans med något annat. Vanliga val är vanlig pasta (valfri form), ris, rostat bröd eller kex.
Kan man frysa Chicken à la King? Ja, du kan frysa chicken à la king, men vi rekommenderar givetvis att man äter den färsk för smaken.
Om du fortfarande vill frysa denna rätt för att ha i exempelvis matlådor, vänta tills den har svalnat, och lägg sedan i fryssäkra behållare eller fryspåsar. Förvaras fryst i upp till 1 månad.
Man kan byta ut kycklingen mot tonfisk. Under årens lopp har många bytt ut kyckling i Chicken à la King mot tonfisk. Detta ger en välsmakande tonfiskrätt som älskare av skaldjur kommer att älska. För att göra bytet, ersätt helt enkelt kycklingen i detta recept med cirka 10 dl tonfisk. Se till att du väljer tonfisk av hög kvalitet, gärna hållbart fiskad!
Om du vill minska kalorierna. Äggulorna och den tunga grädden som tillsätts under steg 3 i detta recept ingår för att ge en rikare och krämigare sås. Om du vill minska kalorierna i receptet, hoppa helt enkelt över de två ingredienserna och hoppa över steg nummer tre i sin helhet.
Receptet – Så gör du:
Chicken à la King
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,25 dl osaltat smör
- 250 g skivad svamp
- 2,5 dl vetemjöl
- 5 dl kycklingbuljong (eller vatten och 1 buljongtärning)
- 3,75 dl mjölk
- 2 st äggulor
- 0,75 dl matgrädde
- 2,5 dl frysta ärtor
- 2,5 dl hackad paprika
- 1 kg stekt eller kokad kyckling
Instruktioner
- Stek eller koka kycklingen. Smält smör på medelhög värme i en stor kastrull. Tillsätt svamp och paprika, och stek tills svampen är mjuk, ca 5 minuter.
- Tillsätt mjöl och rör om tills det inte finns fler mjölfläckar kvar. Häll i kycklingbuljong och mjölk och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda tills såsen tjocknat, cirka 3 minuter.
- För en rikare sås: vispa ihop äggulor med kraftig grädde i en liten skål. Arbeta snabbt och häll långsamt i 1 dl av den varma svampblandningen ner i äggblandningen under kraftig vispning. Häll allt i kastrullen du stekte svampen i, och vispa hela tiden. Koka ytterligare 2 minuter.
- Rör ner frysta ärtor, paprika och kokt kyckling och låt värmas tillsammans med resten av maten, i 2 till 3 minuter.
- Servera varm över kokt ris, pasta, rostat bröd eller kex.