I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på LCHF-chiapudding.
Denna LCHF-chiapudding är gjord med kokosolja. Jag brukar hålla det här receptet superenkelt – chiafrön, mandelmjölk och kokosolja. Tillsätt ett valfritt sötningsmedel och ett valfritt smakextrakt om så önskas. Denna hälsosamma LCHF-chiafröpudding är perfekt!
Detta lättlagade, hälsosamma chiapuddingrecept har varit en livräddare eftersom jag har vänner som börjat med LCHF! Den största utmaningen för dem har varit att äta lågkolhydratssnacks som tillfredsställer sötsuget.
Det här perfekta receptet för LCHF-chiapudding tar minuter att göra och är en fantastisk frukost, mellanmål eller efterrätt! Toppa med pekannötter och bär eller mandelsmör och mörk choklad. Varje portion av detta mellanmål har bara 1 nettokolhydrat!
Receptet tar bokstavligen minuter att göra. Så här gör du!
- Att tänka på: Chiafrön varierar mycket sett till hur de suger upp vätska beroende på frönas ålder (om du har haft ett paket i ditt skafferi i 2 år, kommer de inte att absorbera så mycket vätska), och även märket kan påverka. Börja med den rekommenderade mängden chiafrön, och om din blandning inte har tjocknat efter en timme, tillsätt då 2-3 matskedar till. Om blandningen är tjockare än du vill att den ska vara, tillsätt några matskedar mandelmjölk åt gången tills blandningen har den konsistens du gillar.
Nu till receptet!
Receptet - Så gör du:
Chiapudding LCHF
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 7,5 dl mandelmjölk osötad
- 2 msk smält kokosolja
- 1,2 dl chiafrön
- 2-3 msk monkfruktspulver eller annat valfritt sötningsmedel med lågt kaloriinnehåll valfritt
- ¼ tsk vaniljextrakt valfritt
Instruktioner
- Tillsätt mandelmjölk (och sötningsmedel och vaniljextrakt, valfritt) i en mixer och mixa. Ringla i smält kokosolja medan du bearbetar så att kokosoljan inte klumpar sig.
- Tillsätt chiafrön och mixa. Låt sitta i 5 minuter och mixa igen. Upprepa 2-3 gånger till tills puddingen har börjat tjockna.
- Häll upp i burkar och kyl så att den tjocknar helt. Kokosoljan hjälper puddingen att bli tjockare och krämigare när den svalnat.
- Förvaras i kylen i upp till 5 dagar.