Carbonara utan grädde – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på carbonara utan grädde!

I de flesta regioner i Italien betyder en traditionell carbonara noll grädde. Det är dock ganska enkelt att göra en krämig carbonara utan att använda någon grädde med detta recept!

Med några enkla ingredienser blir denna carbonara utan grädde den perfekta vardagsmiddagen!

Detta recept hålls så traditionellt som möjligt, samtidigt man får göra realistiska ingrediensbyten så man kan hitta dem i butik. Du behöver bara 7 ingredienser plus pastavatten (vilket hjälper till att skapa såsen).

Kort sagt älskar jag denna carbonara utan grädde, och tycker den är hur god som helst. Jag rekommenderar den starkt och tycker den helt klart är värd att göra.

Carbonara utan grädde

Receptet – Så gör du:

Carbonara utan grädde

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I de flesta regioner i Italien betyder en traditionell carbonara noll grädde. Det är dock ganska enkelt att göra en krämig carbonara utan att använda någon grädde med detta recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g okokt spaghetti
  • 250 g tärnat bacon eller pancetta
  • 75 g parmesan eller pecorino, finriven
  • 3 st äggulor
  • 2 st hela ägg
  • 1 st vitlöksklyfta, skalad och krossad (valfritt)
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Instruktioner

  • Vispa ihop 2 hela ägg och 3 äggulor i en skål tills att det inte finns några bitar i blandningen. Rör ner 75 g parmesan eller pecorino och några rejäla nypor svartpeppar. Ställ åt sidan.
  • Lägg din spaghetti i kraftigt saltat kokande vatten och koka tills den är al dente (lite lite hård). Skopa ur en kopp pastavatten mot slutet.
  • Under tiden pastan kokar, tillsätt en krossad vitlöksklyfta och 250 g bacon/pancetta i en stekpanna. Om din pancetta/bacon är magert, värm 1 tsk olivolja i förväg. Stek tills det är fint och knaprigt.
  • Ta ut vitlöken ur pannan och stäng av värmen. Vänta en minut tills oljan slutar fräsa.
  • Tillsätt din spaghetti till pannan. Tillsätt en skvätt pastavatten och fortsätt röra tills spaghettin blir fin och glansig.
  • Häll din äggblandning ovanpå spaghettin och rör om. Det är viktigt att arbeta snabbt, annars börjar ägget koka och tillagas. Om spaghettin börjar torka, tillsätt ytterligare en skvätt stärkelsehaltigt pastavatten. Överbliven värme från pannan och från spaghettin kommer försiktigt att koka äggen, men inte så mycket.
  • Krydda efter smak och servera genast med extra ost!
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Carbonara utan grädde

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar