I denna artikel ger jag mitt allra bästa recept på budapestrulle utan nötter!
Detta recept på budapestrulle utan nötter är perfekt om man exempelvis är allergisk mot hasselnötter eller helt enkelt inte har nötter hemma. Enkelt, snabbt, så otroligt gott, och vackert också!
Trots namnet så ska budapestrulle vara en helt svensk bakelse som också är en klassiker. Den här rullen är jättegod och så prisvärd och enkel att göra.
Rullen, grädden inlindar mandarinen riktigt vackert. Jag tycker nästan att denna budapestrulle utan nötter smakar ännu bättre efter att ha stått i kylen över natten.
Kort sagt så älskar jag detta recept på budapestrulle utan nötter och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Budapestrulle utan nötter
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6 st äggvitor
- 3 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 2,5 dl vetemjöl
- 25 g mörk choklad
- florsocker till garnering
Fyllning
- 4 dl vispgrädde
- 300 g mandarinklyftor på burk eller färska bär efter smak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C.
- I en bunke, vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i strösockret under vispning. Använd gärna en elvisp.
- Blanda vetemjölet med kakao och tillsätt sedan till äggvitorna.
- Klä en långpanna med lite förhöjda kanter, ca 30×40 cm med bakplåtspapper. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 150°C.
- Avlägsna kakan från plåten och låt svalna under en kökshandduk.Låt mandarinerna på burk rinna av, om du inte använder valfria bär (blåbär eller hallon, exempelvis).
- I en skål, vispa vispgrädden och tillsätt mandarinerna/bären.
- Bred ut gräddblandningen över kakan och rulla ihop rullen från långsidan.
- Smält chokladen i en liten skål i mikron och ”skvätt” över rullen med en gaffel.
- Ställ in i kylen i 2 timmar innan servering.
- Sikta florsocker över rullen innan servering.