I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på brunsås utan grädde!
Här är ett enkelt och mångsidigt recept på brunsås utan grädde som förgyller alla typer av husmanskost. Snabb och smidig att göra och utan krångel, samt med mjölk istället för grädde!
Ingen grädde? Inga problem! Det går riktigt bra att göra denna brunsås helt utan grädde. Jag använder istället mjölk (komjölk eller neutral vegetarisk) vilket ger riktigt god smak och bra konsistens.
Kort sagt älskar jag denna brunsås utan grädde och rekommenderar den starkt. Riktigt god, passar till köttbullar och mycket annat, och väldigt enkel att lyckas med!
Receptet – Så gör du:
Brunsås utan grädde
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl vatten
- 1 msk valfri köttfond
- 2 msk majsstärkelse
- mjölk efter önskad konsistens (komjölk eller sojamjölk)
Instruktioner
- I en kastrull eller stekpanna, tillsätt vattnet och rör ned majsstärkelsen.
- Låt koka upp.
- Sänk värmen och låt sjuda för att få blandningen att tjockna.
- Tillsätt din valfria fond (kalv- eller nötfond är gott) och rör om.
- Tillsätt till sist mjölk och rör om. Smaka av och titta så bra smak och konsistens erhålls. Tillsätt eventuellt lite mer majsstärkelse om det behövs.
- Låt sjuda i en minut till, sen är såsen redo för servering!
- Njut av din brunsås utan grädde!