Brunsås utan grädde – Recept

4.8/5 baserat på 31 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på brunsås utan grädde!

Här är ett enkelt och mångsidigt recept på brunsås utan grädde som förgyller alla typer av husmanskost. Snabb och smidig att göra och utan krångel, samt med mjölk istället för grädde!

Ingen grädde? Inga problem! Det går riktigt bra att göra denna brunsås helt utan grädde. Jag använder istället mjölk (komjölk eller neutral vegetarisk) vilket ger riktigt god smak och bra konsistens.

Kort sagt älskar jag denna brunsås utan grädde och rekommenderar den starkt. Riktigt god, passar till köttbullar och mycket annat, och väldigt enkel att lyckas med!

Brunsås utan grädde

Receptet – Så gör du:

Brunsås utan grädde

4.8/5 baserat på 31 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett enkelt och mångsidigt recept på brunsås utan grädde som förgyller alla typer av husmanskost. Snabb och smidig att göra och utan krångel, samt med mjölk istället för grädde!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 3 dl vatten
  • 1 msk valfri köttfond
  • 2 msk majsstärkelse
  • mjölk efter önskad konsistens (komjölk eller sojamjölk)

Instruktioner

  • I en kastrull eller stekpanna, tillsätt vattnet och rör ned majsstärkelsen.
  • Låt koka upp.
  • Sänk värmen och låt sjuda för att få blandningen att tjockna.
  • Tillsätt din valfria fond (kalv- eller nötfond är gott) och rör om. 
  • Tillsätt till sist mjölk och rör om. Smaka av och titta så bra smak och konsistens erhålls. Tillsätt eventuellt lite mer majsstärkelse om det behövs.
  • Låt sjuda i en minut till, sen är såsen redo för servering!
  • Njut av din brunsås utan grädde!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Brunsås utan grädde

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar