Bröd med torrjäst i långpanna – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd med torrjäst i långpanna!

Detta är ett riktigt enkelt bröd med torrjäst i långpanna som ger riktigt fint resultat. Det mesta gör sig självt med detta härliga bröd, låt jäsa två gånger och sen in i ugnen i cirka 15 minuter!

Det är så roligt och vackert att se ett bröd bakas i långpanna, för att sedan skära upp det i rutor. Detta är mitt bästa sätt att göra bröd med torrjäst i just långpanna. Det är gott, saftigt, och enkelt att baka.

Jag gillar att ha lite frön i mitt bröd, exempelvis solrosfrön, men detta är helt valfritt!

Kort sagt så älskar jag detta recept på bröd med torrjäst i långpanna. Så ljuvligt och så värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (för en långpanna 30×40 cm)

  • 12 dl vetemjöl (eller 7 dl vetemjöl, 5 dl rågsikt)
  • 14 g (1 påse) torrjäst
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk sirap
  • valfritt: 1 dl valfria frön (exempelvis solrosfrön)

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, jäst, salt, och eventuellt frön i en stor bunke.
  2. Blanda mjölken och sirapen i en kastrull och värm ljummen. Blanda med mjölblandningen till en jämn, enhetlig och smidig deg, tillsätt eventuellt mer mjöl.
  3. Låt jäsa under kökshandduk i 1 timme.
  4. Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela degen jämnt i den. Låt degen jäsa på nytt i cirka 30 minuter. Sista 10 minuterna av jäsningen, sätt ugnen på 225°C.
  5. Grädda brödet i nedre tredjedelen av i 15 minuter på 225°C.
  6. Ta ut ur ugnen och låt brödet svalna på plåten med en bakduk ovanpå.
  7. Njut av ditt bröd med torrjäst i långpanna.
Bröd med torrjäst i långpanna

Bröd med torrjäst i långpanna

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd med torrjäst i långpanna! Detta är ett riktigt enkelt bröd med torrjäst i långpanna som ger riktigt fint resultat. Det mesta gör sig självt med detta härliga bröd, låt jäsa två gånger och sen in i ugnen i cirka 15 minuter!
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 t
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
  

  • 12 dl vetemjöl (eller 7 dl vetemjöl, 5 dl rågsikt)
  • 14 g (1 påse) torrjäst
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk sirap
  • valfritt: 1 dl valfria frön (exempelvis solrosfrön)

Instruktioner

  • Blanda mjöl, jäst, salt, och eventuellt frön i en stor bunke.
  • Blanda mjölken och sirapen i en kastrull och värm ljummen. Blanda med mjölblandningen till en jämn, enhetlig och smidig deg, tillsätt eventuellt mer mjöl.
  • Låt jäsa under kökshandduk i 1 timme.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela degen jämnt i den. Låt degen jäsa på nytt i cirka 30 minuter. Sista 10 minuterna av jäsningen, sätt ugnen på 225°C.
  • Grädda brödet i nedre tredjedelen av i 15 minuter på 225°C.
  • Ta ut ur ugnen och låt brödet svalna på plåten med en bakduk ovanpå.
  • Njut av ditt bröd med torrjäst i långpanna.
Keyword Bröd med torrjäst i långpanna

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning