Bröd i lergryta – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd i lergryta!

Gör ett enkelt bröd i lergryta som är ljuvligt gott och luftigt. Bjud på detta bröd så blir de flesta imponerade!

Man kan göra så mycket gott i en klassisk lergryta, inklusive ett riktigt gott bröd med detta recept. Detta bröd i lergryta är enkelt att göra och det är riktigt trevligt att se det fina resultatet när det är klart.

Kort sagt så älskar jag detta bröd i lergryta och tycker det är riktigt värt att göra. Så enkelt och så fint resultat. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 bröd i lergryta)

  • 25 g färsk jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl rapsolja eller olivolja
  • 12-15 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  1. Smula ned jästen i det ljumna vattnet och rör om tills att jästen löst upp sig.
  2. Tillsätt oljan, saltet, och cirka 9 dl vetemjöl och arbeta till en enhetlig deg. Öka på med mer vetemjöl efter behov.
  3. Låt jäsa under kökshandduk i ungefär 1 timme. Under tiden, låt lergrytan ligga i blöt.
  4. Ta upp lergrytan ur vattnet och smörj den med några matskedar olja, inklusive locket.
  5. Knåda degen på en mjölad arbetsyta och forma avlångt enligt lergrytans form. Placera degen i lergrytan.
  6. Sätt på locket på lergrytan och placera i mitten av en kall ugn. Slå sedan på ugnen till 200°C och grädda brödet i en timme.
  7. Ta ut ur ugnen och låt brödet svalna utan locket på. Stjälp sedan upp.
  8. Njut av ditt bröd i lergryta!
Bröd i lergryta

Bröd i lergryta

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd i lergryta! Gör ett enkelt bröd i lergryta som är ljuvligt gott och luftigt. Bjud på detta bröd så blir de flesta imponerade!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 15 minuter
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 25 g färsk jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl rapsolja eller olivolja
  • 12 dl till 15 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  • Smula ned jästen i det ljumna vattnet och rör om tills att jästen löst upp sig.
  • Tillsätt oljan, saltet, och cirka 9 dl vetemjöl och arbeta till en enhetlig deg. Öka på med mer vetemjöl efter behov.
  • Låt jäsa under kökshandduk i ungefär 1 timme. Under tiden, låt lergrytan ligga i blöt.
  • Ta upp lergrytan ur vattnet och smörj den med några matskedar olja, inklusive locket.
  • Knåda degen på en mjölad arbetsyta och forma avlångt enligt lergrytans form. Placera degen i lergrytan.
  • Sätt på locket på lergrytan och placera i mitten av en kall ugn. Slå sedan på ugnen till 200°C och grädda brödet i en timme.
  • Ta ut ur ugnen och låt brödet svalna utan locket på. Stjälp sedan upp.
  • Njut av ditt bröd i lergryta!
Keyword Bröd i lergryta

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning