I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd för diabetiker!
Ett lämpligt och gott bröd för diabetiker, som är väldigt gott och passar till vilken rätt eller måltid som helst!
Detta är ett bröd för diabetiker är ett mångsidigt bröd som vi gjort några gånger, då min pappa är typ 2 diabetiker. Det använder sig av fullkornsmjöl och några andra ingredienser såsom rågmjöl.
På bara 45 minuter effektiv tid, inklusive gräddningen i ugnen, och med sju ingredienser får man det färdigt. Det måste dock jäsa i en timme under kökshandduk, men under denna tid kan man göra något annat. Vi tycker alla att det blir riktigt gott och perfekt till när man vill ta sig en rejäl skiva bröd.
Det går bra att exempelvis dubbla mängden i receptet för att få mer bröd, exempelvis till att frysa in. Då är det trevligt att skiva upp och sedan frysa in, så kan man ta sig en god skiva när helst man vill, utan att behöva stressa med att äta upp brödet!
Detta brödet är perfekt till exempelvis mellanmålet, men också gott tillsammans med en rätt! Bra och passande för diabetiker, men uppskattas verkligen av alla!
Receptet – Så gör du:
Bröd för diabetiker
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 nypa salt
- 2 msk olivolja
- 1 dl majsmjöl
- 4 dl fullkornsmjöl
- 10 g färsk jäst
- 1 dl rågmjöl
- 2,5 dl mineralvatten
Instruktioner
- Lös upp jästen i mineralvattnet, tillsätt salt, olivolja och mjöl gradvis. Knåda degen och överför den till en oljad, rektangulär brödform som kan hålla degen.
- Strö över mjöl och låt det jäsa en timme under kökshandduk.
- Grädda fullkornsbrödet i 10 minuter på 200°C, sedan i 25 minuter vid 180°C.
Lätt att göra och mycket gott. Lite hackade nötter i och lite flingsalt uppe på brödet ger det lilla extra.