I denna artikel bjuder jag på ett riktigt gott recept på broccoligratäng med ädelost!
En ljuvlig broccoligratäng med ädelost som passar perfekt till en bit kött, exempelvis fläskfilé eller kotletter, eller bacon eller fläsk! Valfritt är att blanda ned knaperstekt bacon direkt ner i gratängen! Passar även de som äter LCHF.
Denna broccoligratäng med ädelost är ett perfekt recept till vardags såväl som till helg. Riktigt lyxig och fin där broccolin blir precis så krispig som man vill ha den. Ädelosten får givetvis bidra med sin goda smak.
Med bacon i gratängen blir den lite komplettare som måltid. Det går också att servera vid sidan av proteinet. En krispig grönsallad till är också väldigt gott!
Sammanfattningsvis så är ädelost och broccoli i en gratäng en riktigt vinnande kombination. Därför kan jag varmt rekommendera att man testar detta recept. Anvisningarna hittas precis här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Broccoligratäng med ädelost
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 650 g broccoli, fryst eller färsk
- 4 st ägg
- valfritt: 1 paket bacon, cirka 140 g
- 1 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- salt efter smak
- peppar efter smak
- 170 g ädelost
Instruktioner
- Skär broccolin i buketter och koka lätt i vatten.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Valfritt: Om bacon används, knaperstek bacon.
- I en skål, vispa ägg, creme fraiche och grädde. Krydda med salt och peppar efter behov.
- I en ugnsform, placera broccolin (och evenutellt knaperstekt bacon) först och häll över äggblandningen. Smula över ädelosten och grädda i mitten av ugnen vid 225°C i cirka 15-20 minuter.
- Färdigt! Njut av din broccoligratäng med ädelost!